Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jahodovo-smotanová torta

Letná torta s jahodami a krémom zo smotanového syra. Znie to dobre? Je to dobré!
  • 1 ure 15 minute
  • Čas prípravy45 minute
  • 12 porce
recipe image Jahodovo-smotanová torta

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 100 g horkej čokolády
  • 300 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 300 g krupicového cukru
  • 6 vajec
  • 300 g polohrubej múky
  • 100 g mletých lieskových orieškov
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 150 ml mlieka
  • 300 g smotanového syra
  • 50 g práškového cukru
  • 400 ml smotany
  • 2 ČL vanilkového cukru
  • 500 g jahôd (pokiaľ možno menších)

Nutritional facts

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

Postup prípravy
  1. Pred prípravou jahodovej torty si predhrejte rúru na 180 °C (teplovzdušnú na 160 °C). Plech vyložte papierom na pečenie. Čokoládu polámte na menšie kúsky a spolu s maslovou Herou ich nechajte rozpustiť v hrnci na miernom ohni. Cukor a vajcia vyšľahajte pomocou metličkového mixéra do krémovej konzistencie. Pomaly primiešavajte tekutú zmes rozpustenej čokolády a rastlinného tuku.
  2. Do misy, v ktorej máte zmes múky, mletých lieskových orechov a štipky soli prilievajte za stáleho miešania mlieko, kým sa nevytvorí cesto. Na pripravený plech s papierom na pečenie rozprestrite cesto a umiestnite ho do predhriatej rúry asi na 20 minút. Či je už cesto hotové, môžete skontrolovať pomocou drevenej špajle, ktorá by po zapichnutí a vytiahnutí mala zostať suchá.
  3. Smotanový syr a práškový cukor vyšľahajte do jemného krému. Smotanu s vanilkovým cukrom vyšľahajte elektrickým ručným mixérom a postupne pridávajte krém zo smotanového syra. Hotovú náplň nechajte vychladnúť v chladničke. Medzitým si očistite jahody, odkrojte tenšie plátky a zvyšok jahody nechajte vcelku.
  4. Vychladené cesto pozdĺžne rozkrojte na dve rovnako veľké vrstvy. S ozdobnou nádobou naplnenou krémom budete vytvárať rovnomerné guľky na prvý korpus. Nechajte si cca 2 cm okraja, aby vám neskôr krém nevytiekol, a následne na krémové guľky poukladajte plátky pripravených jahôd. Na vrch prvého, už ozdobeného korpusu priložte druhý a ozdobte ho rovnakým spôsobom, tentoraz bez okrajov. Ozdobte väčšími kusmi jahôd. Tortu nechajte vychladiť v chladničke. Nakoniec nakrájajte na menšie kúsky a podávajte ako jahodové rezy.