use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Košíčky s ríbezľami a broskyňami

Vyletnené košíčky so sezónnym ovocím na vrchu. A dbajte na to, aby sa zjedli rýchlo, aby sa ovocie nepokazilo.
  • 1 ure
  • Čas prípravy40 minute
  • 20 porce
recipe image Košíčky s ríbezľami a broskyňami

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g Hery
  • 2 žĺtky
  • nastrúhaná kôra z 1/2 chemicky neošetreného citróna
  • maslo na vymastenie košíčkov
Náplň:
  • 100 g Hery
  • 100 g práškového cukru
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 1 vrecko vanilkového cukru
Na ozdobu:
  • 2 broskyne
  • 100 g ríbezlí

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Múku preosejte na dosku, pridajte cukor, mäkkú Heru nakrájanú na malé kúsky, žĺtky a citrónovú kôru. Zo všetkých prísad vypracujte hladké, pevné cesto, ktoré zabaľte do fólie a uložte na 30 minút do chladničky.
      2. Cesto rozkrájajte na kúsky a vtlačte do dobre vymastených formičiek na košíčky. Korpusy pečte v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Hotové ich chvíľku nechajte vychladnúť vo formičkách. Potom ich vyklopte a nechajte vychladnúť úplne.
      3. Medzitým pripravte náplň. Heru nakrájajte na kúsky a nechajte zmäknúť pri izbovej teplote. Potom ho vyšľahajte s cukrom do peny. Tvaroh zmiešajte s vanilkovým cukrom a maslovou penou.
      4. Broskyne umyte, vykôstkujte a dužinu nakrájajte na plátky. Ríbezle opláchnite a nechajte odkvapkať. Košíčky naplňte krémom, ozdobte ovocím a uložte do chladu stuhnúť.