use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jahodovo-tvarohová pochúťka

Táto pochúťka je postavená na hlavu. Doslova. Ako prvé sa totiž do formy naleje svieža tvarohová náplň s jahodami a až potom príde rad na korpus.
  • 4 ure 35 minute
  • Čas prípravy35 minute
  • 12 porce
recipe image Jahodovo-tvarohová pochúťka

Prísady

Na náplň:
  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 200 g rastlinného tuku Hera
  • 200 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 200 ml mlieka
  • 1 – 2 PL želatíny
  • 300 g jahôd
  • 200 g piškótového korpusu
  • 3 – 4 PL rumu či rumovej arómy
Na korpus:
  • 50 g rastlinného tuku Hera
  • 120 g múky
  • 80 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • ½ lyžičky prášku do pečiva

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Pripravte si korpus. Rozšľahajte vajcia s cukrom, pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a zmäknutú Heru. Všetko dobre vypracujte na hladké cesto. Cesto vlejte do vopred pripravenej (vymastenej a múkou vysypanej) tortovej formy. Pečte asi 20 minút na 180 °C.
      2. V hrnci ohrejte mlieko a pridajte 1 – 2 lyžice želatíny. Následne nechajte vychladnúť. Nalejte zmes želatíny do mixéra spolu s tvarohom, Herou, cukrom a žĺtkami a vymixujte dohladka.
      3. Formu na tortu alebo koláč opláchnite studenou vodou a nalejte do nej krém. Do krému nechajte ponoriť jahody a navrch dajte hotový korpus. Pokvapkajte rumovou arómou alebo rumom.
      4. Dajte do chladničky na 4 – 5 hodín. Po úplnom stuhnutí otočte tortu korpusom dole na servírovací tanier. Ozdobte šľahačkou a jahodami.