Jahodovo-tvarohová pochúťka
Táto pochúťka je postavená na hlavu. Doslova. Ako prvé sa totiž do formy naleje svieža tvarohová náplň s jahodami a až potom príde rad na korpus.
- Čas prípravy35 minute
- 12 porce
Prísady
Na náplň:
- 500 g mäkkého tvarohu
- 200 g rastlinného tuku Hera
- 200 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- 200 ml mlieka
- 1 – 2 PL želatíny
- 300 g jahôd
- 200 g piškótového korpusu
- 3 – 4 PL rumu či rumovej arómy
Na korpus:
- 50 g rastlinného tuku Hera
- 120 g múky
- 80 g kryštálového cukru
- 2 vajcia
- ½ lyžičky prášku do pečiva
Príprava
Postup prípravy
- Pripravte si korpus. Rozšľahajte vajcia s cukrom, pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a zmäknutú Heru. Všetko dobre vypracujte na hladké cesto. Cesto vlejte do vopred pripravenej (vymastenej a múkou vysypanej) tortovej formy. Pečte asi 20 minút na 180 °C.
- V hrnci ohrejte mlieko a pridajte 1 – 2 lyžice želatíny. Následne nechajte vychladnúť. Nalejte zmes želatíny do mixéra spolu s tvarohom, Herou, cukrom a žĺtkami a vymixujte dohladka.
- Formu na tortu alebo koláč opláchnite studenou vodou a nalejte do nej krém. Do krému nechajte ponoriť jahody a navrch dajte hotový korpus. Pokvapkajte rumovou arómou alebo rumom.
- Dajte do chladničky na 4 – 5 hodín. Po úplnom stuhnutí otočte tortu korpusom dole na servírovací tanier. Ozdobte šľahačkou a jahodami.