Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jahodovo-tvarohová pochúťka

Táto pochúťka je postavená na hlavu. Doslova. Ako prvé sa totiž do formy naleje svieža tvarohová náplň s jahodami a až potom príde rad na korpus.
  • 4 ure 35 minute
  • Čas prípravy35 minute
  • 12 porce
recipe image Jahodovo-tvarohová pochúťka

Prísady

Na náplň:
  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 200 g rastlinného tuku Hera
  • 200 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 200 ml mlieka
  • 1 – 2 PL želatíny
  • 300 g jahôd
  • 200 g piškótového korpusu
  • 3 – 4 PL rumu či rumovej arómy
Na korpus:
  • 50 g rastlinného tuku Hera
  • 120 g múky
  • 80 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • ½ lyžičky prášku do pečiva

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Pripravte si korpus. Rozšľahajte vajcia s cukrom, pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a zmäknutú Heru. Všetko dobre vypracujte na hladké cesto. Cesto vlejte do vopred pripravenej (vymastenej a múkou vysypanej) tortovej formy. Pečte asi 20 minút na 180 °C.
      2. V hrnci ohrejte mlieko a pridajte 1 – 2 lyžice želatíny. Následne nechajte vychladnúť. Nalejte zmes želatíny do mixéra spolu s tvarohom, Herou, cukrom a žĺtkami a vymixujte dohladka.
      3. Formu na tortu alebo koláč opláchnite studenou vodou a nalejte do nej krém. Do krému nechajte ponoriť jahody a navrch dajte hotový korpus. Pokvapkajte rumovou arómou alebo rumom.
      4. Dajte do chladničky na 4 – 5 hodín. Po úplnom stuhnutí otočte tortu korpusom dole na servírovací tanier. Ozdobte šľahačkou a jahodami.