use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kávová roláda

Toto nie je nič pre deti. Táto roláda má kávu v ceste, v kréme a pokojne si jednu šálku môžete dať aj pri jej príprave.
  • 4 ure
  • Čas prípravy40 minute
  • 12 porce
recipe image Kávová roláda

Prísady

Na cesto
  • 5 vajec
  • 120 g krupicového cukru
  • 2 lyžice Hery
  • 2 lyžice kávy aj s usadeninou
  • 100 g polohrubej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
Na krém
  • 150 g mascarpone
  • 100 g tvarohu
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice instantnej kávy rozmiešanej vo vode na pastu
  • 5 lyžíc krémového likéru
  • 4 lyžice trstinového cukru

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Rúru si predhrejte na 180 °C. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny, pridajte roztopenú Heru, kávu aj s usadeninou a premiešajte. Postupne prisypávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec ručne opatrne primiešajte sneh.
      2. Plech vyložte papierom na pečenie a rovnomerne rozprestrite cesto. Pečte do ružova. Po vytiahnutí ešte teplé cesto (aj s papierom na pečenie) zrolujte a nechajte vychladnúť. Medzi tým si pripravte náplň.
      3. V mise zmiešajte mascarpone, tvaroh, kávovú pastu, krémový likér a trstinový cukor. Smotanu ušľahajte do tuha a následne primiešajte do zmesi. Roládu rozbaľte, naplňte krémom a opäť zatočte. Dajte minimálne na tri hodiny vychladiť.
      TIP: Roládu môžete dozdobiť roztopenou čokoládou.