Kávová roláda
Toto nie je nič pre deti. Táto roláda má kávu v ceste, v kréme a pokojne si jednu šálku môžete dať aj pri jej príprave.
Čas prípravy40 minute
12 porce

Prísady
Na cesto
- 5 vajec
- 120 g krupicového cukru
- 2 lyžice Hery
- 2 lyžice kávy aj s usadeninou
- 100 g polohrubej múky
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
Na krém
- 150 g mascarpone
- 100 g tvarohu
- 150 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice instantnej kávy rozmiešanej vo vode na pastu
- 5 lyžíc krémového likéru
- 4 lyžice trstinového cukru
Príprava
Postup prípravy
- Rúru si predhrejte na 180 °C. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny, pridajte roztopenú Heru, kávu aj s usadeninou a premiešajte. Postupne prisypávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec ručne opatrne primiešajte sneh.
- Plech vyložte papierom na pečenie a rovnomerne rozprestrite cesto. Pečte do ružova. Po vytiahnutí ešte teplé cesto (aj s papierom na pečenie) zrolujte a nechajte vychladnúť. Medzi tým si pripravte náplň.
- V mise zmiešajte mascarpone, tvaroh, kávovú pastu, krémový likér a trstinový cukor. Smotanu ušľahajte do tuha a následne primiešajte do zmesi. Roládu rozbaľte, naplňte krémom a opäť zatočte. Dajte minimálne na tri hodiny vychladiť.
TIP: Roládu môžete dozdobiť roztopenou čokoládou.
