Koláčiky s jahodovým krémom a kúskami čokolády
Čas pečenia45 minute
1 porce

Prísady
Na cesto:
-
15 dkg zmäknutej Hery
-
15 dkg práškového cukru
-
17 dkg polohrubej múky
-
3 vajcia
-
1/2 balíčka prášku do pečiva Dr. Oetker
-
1 polievková lyžica kakaového prášku
Na krém
-
25 dkg zrelých jahôd
-
8-10 dkg práškového cukru
-
50 dkg syru Mascarpone
-
1 balenie stužovača Dr. Oetker
Príprava
Postup prípravy
-
Utrite zmäknutú Heru dohromady s práškovým cukrom a vajcami až je zmes hladká a krémová.
Potom vmiešajte prášok do pečiva zmiešaný s múkou a kakaovým práškom.
Pomocou zdobiaceho vrecúška s hladkou špičkou, vytláčajte zo zmesi bochníčky na plech vyložený papierom na pečenie.
Ponechajte medzi hrudkami dostatočne veľký priestor, keby sa cesto roztieklo.
Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C asi 10-12 minút.
Cesto je hotové, keď ide zložiť z plechu.
Po vybratí z rúry nechajte vychladnúť.
Na krém zmixujte práškový cukor s mascarpone, potom pridajte rozmixované jahody.
Ďalej pridajte smeta-fix a miešajte až je krém hladký.
Dva bochníky spojte jahodovým krémom a ozdobte čokoládovou polevou podľa vašej fantázie.
Množstvo 20-30 ks.