use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Koláčiky s jahodovým krémom a kúskami čokolády

  • Čas pečenia45 minute
  • 1 porce
recipe image Koláčiky s jahodovým krémom a kúskami čokolády

Prísady

Na cesto:
  • 15 dkg zmäknutej Hery
  • 15 dkg práškového cukru
  • 17 dkg polohrubej múky
  • 3 vajcia
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva Dr. Oetker
  • 1 polievková lyžica kakaového prášku
Na krém
  • 25 dkg zrelých jahôd
  • 8-10 dkg práškového cukru
  • 50 dkg syru Mascarpone
  • 1 balenie stužovača Dr. Oetker

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Utrite zmäknutú Heru dohromady s práškovým cukrom a vajcami až je zmes hladká a krémová. Potom vmiešajte prášok do pečiva zmiešaný s múkou a kakaovým práškom. Pomocou zdobiaceho vrecúška s hladkou špičkou, vytláčajte zo zmesi bochníčky na plech vyložený papierom na pečenie. Ponechajte medzi hrudkami dostatočne veľký priestor, keby sa cesto roztieklo. Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C asi 10-12 minút. Cesto je hotové, keď ide zložiť z plechu. Po vybratí z rúry nechajte vychladnúť. Na krém zmixujte práškový cukor s mascarpone, potom pridajte rozmixované jahody. Ďalej pridajte smeta-fix a miešajte až je krém hladký. Dva bochníky spojte jahodovým krémom a ozdobte čokoládovou polevou podľa vašej fantázie. Množstvo 20-30 ks.