use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Rýchly černicový koláč

Toto je naozaj rýchlovka. Stačí všetko zmiešať, naliať do formy a upiecť. Výsledkom je vláčny koláč s chrumkavou cukrovou krustou.
  • 50 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Rýchly černicový koláč

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 3 vajcia
  • 1 hrnček krupicového cukru do cesta + niekoľko lyžíc na posypanie cesta
  • 125 g Hery maslová príchuť
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 2 hrnčeky černíc

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Vyšľahajte vajce s cukrom do hladkej, svetložltej a nadýchanej peny. Pridajte rozpustenú vlažnú Heru a znovu prešľahajte. Nalejte mlieko a premiešajte. Múku premiešajte s práškom do pečiva a štipkou soli. Vmiešajte do tekutej zmesi a vymiešajte hladké, nie príliš husté cesto. Cesto vlejte do Herou vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom asi 29 cm.
      2. Do cesta naukladajte černice a posypte asi 1/4 hrnčekom cukru. Cukor sa pri pečení rozpustí a urobí neodolateľnú chrumkavú kôrku. Pečte na 180 °C do zozlatnutia koláča, čo je asi tak pol hodiny.
      3. Koláč je veľmi šťavnatý a voňavý. Keď sa budete chcieť ešte viac rozmaznať, tak si ku koláču vyšľahajte ešte nesladkú šľahačku.