Rýchly černicový koláč
Toto je naozaj rýchlovka. Stačí všetko zmiešať, naliať do formy a upiecť. Výsledkom je vláčny koláč s chrumkavou cukrovou krustou.
- Čas prípravy20 minute
- 12 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 3 vajcia
- 1 hrnček krupicového cukru do cesta + niekoľko lyžíc na posypanie cesta
- 125 g Hery maslová príchuť
- 1 hrnček mlieka
- 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- 2 hrnčeky černíc
Príprava
Postup prípravy
- Vyšľahajte vajce s cukrom do hladkej, svetložltej a nadýchanej peny. Pridajte rozpustenú vlažnú Heru a znovu prešľahajte. Nalejte mlieko a premiešajte. Múku premiešajte s práškom do pečiva a štipkou soli. Vmiešajte do tekutej zmesi a vymiešajte hladké, nie príliš husté cesto. Cesto vlejte do Herou vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom asi 29 cm.
- Do cesta naukladajte černice a posypte asi 1/4 hrnčekom cukru. Cukor sa pri pečení rozpustí a urobí neodolateľnú chrumkavú kôrku. Pečte na 180 °C do zozlatnutia koláča, čo je asi tak pol hodiny.
- Koláč je veľmi šťavnatý a voňavý. Keď sa budete chcieť ešte viac rozmaznať, tak si ku koláču vyšľahajte ešte nesladkú šľahačku.