Krémeš
Aj keď by sa mohlo zdať, že jeho príprava zaberie dlhé hodiny, opak je pravdou. Krémeš je na prípravu naozaj jednoduchý. Len pozor, zvykne byť silne návykový!
- Čas prípravy35 minute
- 16 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 250 g Hery maslovej, izbovej teploty
- 2 pláty lístkového cesta
- 1 l mlieka
- 3 vrecká vanilkového pudingového prášku
- 250 g krupicového cukru
- 3 vajcia
- 500 ml smotany na šľahanie
- semienka z 1 vanilkového struku
- práškový cukor na posypanie
Príprava
Postup prípravy
- Najskôr rozohrejte rúru na 180 °C. Pláty lístkového cesta rozložte na dva plechy, poprepichujte vidličkou, aby sa na nich netvorili bublinky a pečte asi 10 - 15 minút dozlatista.
- Pudingovú náplň pripravíte tak, že v menšej časti mlieka rozmiešate dohladka puding, 200 g cukru a tri žĺtky. Zvyšné mlieko medzitým zahrievajte na strednom ohni, o chvíľu doň vlejte rozmiešaný puding a všetko za stáleho miešania priveďte do varu. Varte asi 2 minúty.
- Žĺtky oddeľte od bielkov, z bielkov ušľahajte tuhý sneh, ktorý vmiešajte do horúceho pudingu. Povrch pudingu potom zakryte potravinárskou fóliou, aby sa neurobila koža, a nechajte vychladnúť.
- Heru maslovú vyšľahajte do peny a postupne do nej po lyžiciach pridávajte vychladnutý puding.
- Smotanu na šľahanie vyšľahajte dotuha so zvyšným cukrom a vanilkovými semienkami.
- Plech vyložte alobalom, dajte naň plát lístkového cesta, potrite pudingovým krémom a potom šľahačkou. Druhý plát najskôr rozrežte na štvorčeky (cca 6 × 6 cm) a rozložte na vrstvu šľahačky
- Nakoniec poprášte práškovým cukrom a nechajte aspoň 3 hodiny (alebo ideálne cez noc) vychladnúť.