use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Krémeš

Aj keď by sa mohlo zdať, že jeho príprava zaberie dlhé hodiny, opak je pravdou. Krémeš je na prípravu naozaj jednoduchý. Len pozor, zvykne byť silne návykový!
  • 3 ure 50 minute
  • Čas prípravy35 minute
  • 16 porce
recipe image Krémeš

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 250 g Hery maslovej, izbovej teploty
  • 2 pláty lístkového cesta
  • 1 l mlieka
  • 3 vrecká vanilkového pudingového prášku
  • 250 g krupicového cukru
  • 3 vajcia
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • semienka z 1 vanilkového struku
  • práškový cukor na posypanie

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Najskôr rozohrejte rúru na 180 °C. Pláty lístkového cesta rozložte na dva plechy, poprepichujte vidličkou, aby sa na nich netvorili bublinky a pečte asi 10 - 15 minút dozlatista.
      2. Pudingovú náplň pripravíte tak, že v menšej časti mlieka rozmiešate dohladka puding, 200 g cukru a tri žĺtky. Zvyšné mlieko medzitým zahrievajte na strednom ohni, o chvíľu doň vlejte rozmiešaný puding a všetko za stáleho miešania priveďte do varu. Varte asi 2 minúty.
      3. Žĺtky oddeľte od bielkov, z bielkov ušľahajte tuhý sneh, ktorý vmiešajte do horúceho pudingu. Povrch pudingu potom zakryte potravinárskou fóliou, aby sa neurobila koža, a nechajte vychladnúť.
      4. Heru maslovú vyšľahajte do peny a postupne do nej po lyžiciach pridávajte vychladnutý puding.
      5. Smotanu na šľahanie vyšľahajte dotuha so zvyšným cukrom a vanilkovými semienkami.
      6. Plech vyložte alobalom, dajte naň plát lístkového cesta, potrite pudingovým krémom a potom šľahačkou. Druhý plát najskôr rozrežte na štvorčeky (cca 6 × 6 cm) a rozložte na vrstvu šľahačky
      7. Nakoniec poprášte práškovým cukrom a nechajte aspoň 3 hodiny (alebo ideálne cez noc) vychladnúť.