Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Krémové vajcia

Ďalší tip na maškrtenie na veľkonočný stôl. Kto by jedlým krasliciam odolal!
  • 1 ure
  • Čas prípravy50 minute
  • 30 porce
recipe image Krémové vajcia

Prísady

Na cesto
  • 3 žĺtky – bielky použite na zdobenie
  • 1 kg hladkej múky
  • 500 g rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
  • 250 g práškového cukru
Na krém
  • 250 g rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
  • 100 g pistácií
  • 100 g bielej čokolády
  • 100 g kondenzovaného sladeného mlieka

Nutritional facts

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

Na cesto
  1. Všetky suroviny spojte a vypracujte hladké cesto, ktoré dajte na noc do chladničky.
  2. Potom vyvaľkajte cca 5 mm hrubý plát a vykrájajte z neho vajcovité tvary. Pečte v predhriatej rúre na 170° C asi 10 minút.
  3. Po upečení zlepte krémom.
Krém:
  1. Vyšľaháme rastlinný tuk Hera Maslová príchuť spoločne s kondenzovaným sladeným mliekom, potom vyšľaháme rozpustenú bielu čokoládu a nakoniec vmiešame najemno nasekané pistácie.
  2. Ozdobte bielkovou polevou podľa fantázie.
Bielková poleva
  1. Podľa množstva bielkov pridajte rovnaké množstvo kryštálového cukru a šľahajte 15 minút.
  2. Potom opatrne stierkou vmiešajte dvojnásobné množstvo dobre preosiateho práškového cukru.
  3. Glazúru možno dofarbovať podľa potreby vodou riedenými potravinárskymi farbami.