Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Krémové vajcia

Ďalší tip na maškrtenie na veľkonočný stôl. Kto by jedlým krasliciam odolal!
  • 1 ure
  • Čas prípravy50 minute
  • 30 porce
recipe image Krémové vajcia

Prísady

Na cesto
  • 3 žĺtky – bielky použite na zdobenie
  • 1 kg hladkej múky
  • 500 g rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
  • 250 g práškového cukru
Na krém
  • 250 g rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
  • 100 g pistácií
  • 100 g bielej čokolády
  • 100 g kondenzovaného sladeného mlieka

      Príprava

      Na cesto
      1. Všetky suroviny spojte a vypracujte hladké cesto, ktoré dajte na noc do chladničky.
      2. Potom vyvaľkajte cca 5 mm hrubý plát a vykrájajte z neho vajcovité tvary. Pečte v predhriatej rúre na 170° C asi 10 minút.
      3. Po upečení zlepte krémom.
      Krém:
      1. Vyšľaháme rastlinný tuk Hera Maslová príchuť spoločne s kondenzovaným sladeným mliekom, potom vyšľaháme rozpustenú bielu čokoládu a nakoniec vmiešame najemno nasekané pistácie.
      2. Ozdobte bielkovou polevou podľa fantázie.
      Bielková poleva
      1. Podľa množstva bielkov pridajte rovnaké množstvo kryštálového cukru a šľahajte 15 minút.
      2. Potom opatrne stierkou vmiešajte dvojnásobné množstvo dobre preosiateho práškového cukru.
      3. Glazúru možno dofarbovať podľa potreby vodou riedenými potravinárskymi farbami.