use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kremrole

Máte neodolateľnú chuť na kremrole, ale bojíte sa výroby domáceho lístkového cesta? Tento jednoduchý variant vášho obľúbeného zákusku chutí rovnako dobre ako originál.
  • 1 ure 45 minute
  • Čas prípravy30 minute
  • 25 porce
recipe image Kremrole

Prísady

Na cesto:
  • - 350 g hladkej múky
  • - 250 g vychladenej Hery maslovej + trochu na namastenie trubičiek
  • - 1 žĺtok
  • - 1 lyžica octu
  • - 100 ml smotany na šľahanie
  • - 1 vajce
Na náplň:
  • - 5 bielkov
  • - štipka soli
  • - 320 g krupicového cukru
  • - práškový cukor na ozdobu

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Preosejte múku, pridajte na kúsky nakrájanú Heru maslovú a prstami vypracujte posýpku. Následne pridajte žĺtok, ocot a smotanu na šľahanie. Z ingrediencií vypracujte vláčne cesto, ktoré následne zabaľte do potravinovej fólie a nechajte hodinu až celú noc odpočívať v chladničke.
      2. Rúru si predhrejte na 180 °C. Cesto rozvaľkajte (nepodsypávajte múkou) s nakrájajte na 2 cm široké a 15 cm dlhé pásy.  Kovové trubičky potrite Herou maslovou a obtočte okolo nich vzniknuté pásy cesta.  Potrite rozšľahaným vajcom a poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte dozlatista približne 15 minút.  Z vychladnutých kremrol vytiahnite trubičky.
      3. Bielky vyšľahajte so štipkou soli a postupne pridávajte cukor. Keď sú už bielky skoro ušľahané, dajte ich nad vodný kúpeľ a pokračujte v šľahaní dokiaľ nie je sneh krásne lesklý a tuhý. Kremrole plňte pomocou cukrárskeho vrecka. Nakoniec posypte práškovým cukrom.