Kremrole
Máte neodolateľnú chuť na kremrole, ale bojíte sa výroby domáceho lístkového cesta? Tento jednoduchý variant vášho obľúbeného zákusku chutí rovnako dobre ako originál.
- Čas prípravy30 minute
- 25 porce
Prísady
Na cesto:
- - 350 g hladkej múky
- - 250 g vychladenej Hery maslovej + trochu na namastenie trubičiek
- - 1 žĺtok
- - 1 lyžica octu
- - 100 ml smotany na šľahanie
- - 1 vajce
Na náplň:
- - 5 bielkov
- - štipka soli
- - 320 g krupicového cukru
- - práškový cukor na ozdobu
Príprava
Postup prípravy
- Preosejte múku, pridajte na kúsky nakrájanú Heru maslovú a prstami vypracujte posýpku. Následne pridajte žĺtok, ocot a smotanu na šľahanie. Z ingrediencií vypracujte vláčne cesto, ktoré následne zabaľte do potravinovej fólie a nechajte hodinu až celú noc odpočívať v chladničke.
- Rúru si predhrejte na 180 °C. Cesto rozvaľkajte (nepodsypávajte múkou) s nakrájajte na 2 cm široké a 15 cm dlhé pásy. Kovové trubičky potrite Herou maslovou a obtočte okolo nich vzniknuté pásy cesta. Potrite rozšľahaným vajcom a poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte dozlatista približne 15 minút. Z vychladnutých kremrol vytiahnite trubičky.
- Bielky vyšľahajte so štipkou soli a postupne pridávajte cukor. Keď sú už bielky skoro ušľahané, dajte ich nad vodný kúpeľ a pokračujte v šľahaní dokiaľ nie je sneh krásne lesklý a tuhý. Kremrole plňte pomocou cukrárskeho vrecka. Nakoniec posypte práškovým cukrom.