Kremrole
Máte neodolateľnú chuť na kremrole, ale bojíte sa výroby domáceho lístkového cesta? Tento jednoduchý variant vášho obľúbeného zákusku chutí rovnako dobre ako originál.
Čas prípravy30 minute
25 porce

Prísady
Na cesto:
- - 350 g hladkej múky
- - 250 g vychladenej Hery maslovej + trochu na namastenie trubičiek
- - 1 žĺtok
- - 1 lyžica octu
- - 100 ml smotany na šľahanie
- - 1 vajce
Na náplň:
- - 5 bielkov
- - štipka soli
- - 320 g krupicového cukru
- - práškový cukor na ozdobu
Príprava
Postup prípravy
- Preosejte múku, pridajte na kúsky nakrájanú Heru maslovú a prstami vypracujte posýpku. Následne pridajte žĺtok, ocot a smotanu na šľahanie. Z ingrediencií vypracujte vláčne cesto, ktoré následne zabaľte do potravinovej fólie a nechajte hodinu až celú noc odpočívať v chladničke.
- Rúru si predhrejte na 180 °C. Cesto rozvaľkajte (nepodsypávajte múkou) s nakrájajte na 2 cm široké a 15 cm dlhé pásy. Kovové trubičky potrite Herou maslovou a obtočte okolo nich vzniknuté pásy cesta. Potrite rozšľahaným vajcom a poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte dozlatista približne 15 minút. Z vychladnutých kremrol vytiahnite trubičky.
- Bielky vyšľahajte so štipkou soli a postupne pridávajte cukor. Keď sú už bielky skoro ušľahané, dajte ich nad vodný kúpeľ a pokračujte v šľahaní dokiaľ nie je sneh krásne lesklý a tuhý. Kremrole plňte pomocou cukrárskeho vrecka. Nakoniec posypte práškovým cukrom.
