Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kysnuté veľkonočné vence s vajíčkami

Prevoňajte svoj domov čerstvým pečivom. Vyskúšajte náš recept na veľkonočné vence, ktoré sú skvelé na raňajky aj pre vinšovníkov. Ich príprava je božsky jednoduchá. Obzvlášť keď vám s pečením pomôžu malí pomocníci.
  • Čas pečenia45 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Kysnuté veľkonočné vence s vajíčkami

Prísady

  • 300 ml polotučného mlieka
  • 100 g Hery Maslová príchuť
  • 42 g čerstvého droždia alebo sušeného droždia
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 500 g pšeničnej chlebovej múky
  • 1 vajce + 2 lyžice mlieka na potretie
  • 6 farebných alebo prírodných vajíčok na ozdobenie
  • farebné cukrové ozdoby
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Mlieko spolu s Herou dajte do hrnca na platňu a zahrievajte, kým sa Hera nerozpustí. Potom nechajte vychladnúť. Pridajte do mlieka lyžicu cukru a rozdrobte droždie. Nechajte v pokoji stáť, kým sa na povrchu nezačnú robiť bubliny.
  2. V mise kuchynského robota zmiešajte múku so štipkou soli a cukrom. Pridajte vajcia a mlieko s kváskom. Vymiešajte pevné, nelepivé cesto. Prikryte misu utierkou a nechajte hodinu kysnúť.
  3. Vykysnuté cesto vyklopte na dosku. Rozdeľte na šesť rovnakých dielov a potom ešte každý diel napoly. Z dvoch pripravených kúskov cesta vyvaľkajte dva „hady“ dlhé asi 35 cm. Prepleťte ich a spojte do venca. Tento postup opakujte s každým dielom, takže vytvarujete celkovo 6 vencov. Vence dajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ďalšiu hodinu kysnúť na plechu.
  4. Nakysnuté vence potrite vajíčkom rozšľahaným s mliekom. Pripravené vajíčka potrite zľahka olejom (aby sa veľmi neprilepili k cestu) a dajte do stredu venca. Cesto ozdobte farebnými cukrovými ozdobami. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 20 – 25 minút. Po upečení stačí nechať vence vychladnúť a môžete sa do nich s chuťou pustiť!