Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Lososové minitortičky

Slané tortičky s údeným lososom sú skvelé ako predkrm alebo chuťovka k vínu.
  • 55 minute
  • Čas prípravy30 minute
  • 8 porce
recipe image Lososové minitortičky

Prísady

Na cesto:
  • pol hrnčeka hladkej múky
  • ½ hrnčeka kukuričnej múky
  • ½ ČL jedlej sódy
  • ½ hrnčeka strúhaného čedaru (alebo iného tvrdého syra s výraznejšou chuťou)
  • soľ, čierne korenie
  • 2 PL rozpusteného rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • pol hrnčeka cmaru
  • 1 ČL bazalkového pesta
  • 1 vajce
  • 8 – 10 cherry paradajok
Na ozdobu:
  • 1 balenie smotanového syra (približne 125 g)
  • 50 – 70 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 8 plátkov údeného lososa
  • bazalkové pesto
  • petržlenová vňať alebo iná bylinka

Nutritional facts

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejte na 180 °C. Obe múky preosejte spolu so sódou. Do múčnej zmesi vmiešajte mokré ingrediencie – cmar, rozpustenú Heru, vajce a pesto. Miešajte, kým sa cesto nespojí. Nakoniec pridajte nastrúhaný syr a zmes osoľte a okoreňte.
  2. Košíčky plňte do ⅔. Do každého košíčka vtlačte cherry paradajku, ktorá by mala byť z väčšej časti ponorená. Pečte 20 – 25 minút alebo kým nevyjde špajľa z cesta suchá. Po upečení nechajte ešte 5 minút odpočívať v plechu na pečenie a potom preložte na chladiacu mriežku a nechajte celkom vychladnúť.
  3. Len čo sú košíčky vychladené, zrežte ich vršky tak, aby ste dosiahli rovnú plochu. Smotanový syr spolu s Herou dôkladne spojte. Každý košíček potrite štedrou dávkou tejto nátierky a jemne potrite pestom. Nakoniec naaranžujte plátok údeného lososa a posypte bylinkami. Ľahko priklopte odrezaných vrškom korpusu.