use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Lososové minitortičky

Slané tortičky s údeným lososom sú skvelé ako predkrm alebo chuťovka k vínu.
  • 55 minute
  • Čas prípravy30 minute
  • 8 porce
recipe image Lososové minitortičky

Prísady

Na cesto:
  • pol hrnčeka hladkej múky
  • ½ hrnčeka kukuričnej múky
  • ½ ČL jedlej sódy
  • ½ hrnčeka strúhaného čedaru (alebo iného tvrdého syra s výraznejšou chuťou)
  • soľ, čierne korenie
  • 2 PL rozpusteného rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • pol hrnčeka cmaru
  • 1 ČL bazalkového pesta
  • 1 vajce
  • 8 – 10 cherry paradajok
Na ozdobu:
  • 1 balenie smotanového syra (približne 125 g)
  • 50 – 70 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 8 plátkov údeného lososa
  • bazalkové pesto
  • petržlenová vňať alebo iná bylinka

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Rúru si predhrejte na 180 °C. Obe múky preosejte spolu so sódou. Do múčnej zmesi vmiešajte mokré ingrediencie – cmar, rozpustenú Heru, vajce a pesto. Miešajte, kým sa cesto nespojí. Nakoniec pridajte nastrúhaný syr a zmes osoľte a okoreňte.
      2. Košíčky plňte do ⅔. Do každého košíčka vtlačte cherry paradajku, ktorá by mala byť z väčšej časti ponorená. Pečte 20 – 25 minút alebo kým nevyjde špajľa z cesta suchá. Po upečení nechajte ešte 5 minút odpočívať v plechu na pečenie a potom preložte na chladiacu mriežku a nechajte celkom vychladnúť.
      3. Len čo sú košíčky vychladené, zrežte ich vršky tak, aby ste dosiahli rovnú plochu. Smotanový syr spolu s Herou dôkladne spojte. Každý košíček potrite štedrou dávkou tejto nátierky a jemne potrite pestom. Nakoniec naaranžujte plátok údeného lososa a posypte bylinkami. Ľahko priklopte odrezaných vrškom korpusu.