Lososové minitortičky
Slané tortičky s údeným lososom sú skvelé ako predkrm alebo chuťovka k vínu.
- Čas prípravy30 minute
- 8 porce
Prísady
Na cesto:
- pol hrnčeka hladkej múky
- ½ hrnčeka kukuričnej múky
- ½ ČL jedlej sódy
- ½ hrnčeka strúhaného čedaru (alebo iného tvrdého syra s výraznejšou chuťou)
- soľ, čierne korenie
- 2 PL rozpusteného rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- pol hrnčeka cmaru
- 1 ČL bazalkového pesta
- 1 vajce
- 8 – 10 cherry paradajok
Na ozdobu:
- 1 balenie smotanového syra (približne 125 g)
- 50 – 70 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 8 plátkov údeného lososa
- bazalkové pesto
- petržlenová vňať alebo iná bylinka
Príprava
Postup prípravy
- Rúru si predhrejte na 180 °C. Obe múky preosejte spolu so sódou. Do múčnej zmesi vmiešajte mokré ingrediencie – cmar, rozpustenú Heru, vajce a pesto. Miešajte, kým sa cesto nespojí. Nakoniec pridajte nastrúhaný syr a zmes osoľte a okoreňte.
- Košíčky plňte do ⅔. Do každého košíčka vtlačte cherry paradajku, ktorá by mala byť z väčšej časti ponorená. Pečte 20 – 25 minút alebo kým nevyjde špajľa z cesta suchá. Po upečení nechajte ešte 5 minút odpočívať v plechu na pečenie a potom preložte na chladiacu mriežku a nechajte celkom vychladnúť.
- Len čo sú košíčky vychladené, zrežte ich vršky tak, aby ste dosiahli rovnú plochu. Smotanový syr spolu s Herou dôkladne spojte. Každý košíček potrite štedrou dávkou tejto nátierky a jemne potrite pestom. Nakoniec naaranžujte plátok údeného lososa a posypte bylinkami. Ľahko priklopte odrezaných vrškom korpusu.