Pizza so sardelkami
Nepoznáme nikoho, kto by nemiloval pizzu. A tá z krabice sa rozhodne nemôže vyrovnať tej domácej!
- Čas prípravy20 minute
- 2 porce
Prísady
Cesto:
- 7 g sušeného droždia
- pol lyžičky krupicového cukru
- 350 g hrubej múky
- soľ
- 1 lyžica olivového oleja
- hladká múka na dosku
Náplň:
- 3 červené cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 200 g drvených paradajok z konzervy
- koreniaca zmes na pizzu
- soľ
- podľa chuti krupicový cukor
- 100 g ančovičiek v oleji
- 80 g čiernych olív
- 40 g strúhaného parmezánu
Príprava
Postup prípravy
- Do misky vsypeme droždie a cukor. Pridáme cca. 4 lyžice vlažnej vody, všetko premiešame a v teple necháme vzísť kvások. Múku preosejeme do misy a premiešame so soľou. Uprostred urobíme dierku a vlejeme do nej olej, kvások a cca. 180 ml vlažnej vody. Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme vykysnúť.
- Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájame na tenké plátky, cesnak prelisujeme. Na panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu. Vmiešame cesnak. Všetko zalejeme drvenými paradajkami, okoreníme, podľa chuti osolíme a osladíme.
- Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a na tenký plát a prenesieme na plech vyloženým papierom na pečenie. Po stranách vytvarujeme vyššie okraje, aby náplň nestiekla. Pizzu potrieme pripravenou zmesou cibule, cesnaku a paradajok, povykladáme sardelkami aj olivami a posypeme syrom. Vložíme ju do vyhriatej rúry a pri 200° C pečieme cca. 15 – 20 minút.