use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pizza so sardelkami

Nepoznáme nikoho, kto by nemiloval pizzu. A tá z krabice sa rozhodne nemôže vyrovnať tej domácej!
  • 1 ure 20 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 2 porce
recipe image Pizza so sardelkami

Prísady

Cesto:
  • 7 g sušeného droždia
  • pol lyžičky krupicového cukru
  • 350 g hrubej múky
  • soľ
  • 1 lyžica olivového oleja
  • hladká múka na dosku
Náplň:
  • 3 červené cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 g drvených paradajok z konzervy
  • koreniaca zmes na pizzu
  • soľ
  • podľa chuti krupicový cukor
  • 100 g ančovičiek v oleji
  • 80 g čiernych olív
  • 40 g strúhaného parmezánu

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Do misky vsypeme droždie a cukor. Pridáme cca. 4 lyžice vlažnej vody, všetko premiešame a v teple necháme vzísť kvások. Múku preosejeme do misy a premiešame so soľou. Uprostred urobíme dierku a vlejeme do nej olej, kvások a cca. 180 ml vlažnej vody. Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme vykysnúť.
      2. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájame na tenké plátky, cesnak prelisujeme. Na panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu. Vmiešame cesnak. Všetko zalejeme drvenými paradajkami, okoreníme, podľa chuti osolíme a osladíme.
      3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a na tenký plát a prenesieme na plech vyloženým papierom na pečenie. Po stranách vytvarujeme vyššie okraje, aby náplň nestiekla. Pizzu potrieme pripravenou zmesou cibule, cesnaku a paradajok, povykladáme sardelkami aj olivami a posypeme syrom. Vložíme ju do vyhriatej rúry a pri 200° C pečieme cca. 15 – 20 minút.