use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Makový koláč

Tiež tak milujete mak? Vyskúšajte tento koláč z tvarohového cesta s chrumkavou posýpkou navrchu.
  • 1 ure 20 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 16 porce
recipe image Makový koláč

Prísady

Na cesto:
  • 150 g polotučného tvarohu (v alobale)
  • 80 g práškového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 300 g polohrubej múky
  • 6 PL mlieka
  • 6 PL rozpusteného rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • Hera maslová príchuť
  • 3 vajcia
Na náplň:
  • 300 g mletého maku
  • 400 ml mlieka
  • 120 g kryštálového cukru
  • 20 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 1 ČL škorice
  • 1 vanilkový cukor
Na posýpku:
  • 200 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 250 g hrubej múky
  • 50 g nasekaných orechov (vlašské alebo lieskové)

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Rúru predhrejte na 180 °C. Najskôr si pripravte náplň. Mletý mak povarte s mliekom, cukrom a škoricou. Varte až do zhustnutia. Tesne pred vypnutím pridajte do náplne kúsok Hery a poriadne premiešajte.
      2. Pripravte si cesto. Tvaroh zmiešajte s mliekom, vajcami, cukrom, rozpustenou Herou a múkou, v ktorej ste si rozmiešali prášok do pečiva. Cesto vtlačte na vymastený a vysypaný plech. Pokryte ho pripravenou a vychladenou náplňou.
      3. Pripravte si posýpku a posypte ňou povrch koláča. Pečte zhruba 40 minút dozlatista.