Makrónky podľa Marzicake
Čas pečenia1 ure 0 minute
1 porce

Prísady
- 150 g preosiatej mandľovej múky
- 150 g preosiateho práškového cukru
- 55 g bielkov
- 155 g kryštálového cukru (alebo cukru krupice)
- 38 g vody
- gélové farby podľa výberu
- silikónové podložky na pečenie
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Teplovzdušnú rúru rozohrejte na 125 °C.
- Najprv si pripravíte 1. časť. Cukor a mandľovú múku preosejte a následne ručným mixérom zľahka prevzdušnite. Potom miešačkou pridajte bielky a zapracujte. Dajte bokom.
- Ďalej si prevarte cukor s vodou na 117 °C. Medzitým si vyšľahajte bielky z 3. časti. Pozor, neprešľahajte. Šľahajte len do biela, ale nie do tuha. Hneď ako bude cukor s vodou na teplote 117 °C, opatrne a pomaly ho pridávajte do stále šľahaných bielkov. Tie šľahajte do vychladnutia a do tuhých špičiek.
- Potom vychladené a vyšľahané bielky opatrne a postupne vmiešavajte do 1. časti. Potom pridajte trošičku farby.
- Naplňte do vrecúšok a potom už len striekajte na silikónovú formu.
- Rúru si rozohrejte na 125 °C, kým nebudú makrónky na forme usušené. Spoznáte to pri dotyku prstom. Skôr ich do rúry nedávajte. Pečte tak 30 až 38 minút. Z formy vyberte až po vychladnutí.
- Plniť môžete slaným karamelom, maslovým krémom, ovocím, čokoládou. Je to len na vás.