Makrónky podľa Marzicake
Aj keď sa to nezdá, upiecť makrónky je náročná disciplína. Avšak tento recept podľa bloggerky Marzicake je vychytaný tak, že to určite zvládnete.
- Čas prípravy40 minute
- 30 porce
Prísady
1. časť:
- 150 g preosiatej mandľovej múky
- 150 g preosiateho práškového cukru
- 55 g bielkov
2. časť:
- 155 g kryštálového cukru (alebo cukru krupice)
- 38 g vody
3.časť
- 55 g bielkov
Ďalej potrebujete
- gélové farby podľa výberu
- silikónové podložky na pečenie
Príprava
Postup prípravy
- Teplovzdušnú rúru rozohrejte na 125 °C.
- Najprv si pripravíte 1. časť. Cukor a mandľovú múku preosejte a následne ručným mixérom zľahka prevzdušnite. Potom miešačkou pridajte bielky a zapracujte. Dajte bokom.
- Ďalej si prevarte cukor s vodou na 117 °C. Medzitým si vyšľahajte bielky z 3. časti. Pozor, neprešľahajte. Šľahajte len do biela, ale nie do tuha. Hneď ako bude cukor s vodou na teplote 117 °C, opatrne a pomaly ho pridávajte do stále šľahaných bielkov. Tie šľahajte do vychladnutia a do tuhých špičiek.
- Potom vychladené a vyšľahané bielky opatrne a postupne vmiešavajte do 1. časti. Potom pridajte trošičku farby.
- Naplňte do vrecúšok a potom už len striekajte na silikónovú formu.
- Rúru si rozohrejte na 125 °C, kým nebudú makrónky na forme usušené. Spoznáte to pri dotyku prstom. Skôr ich do rúry nedávajte. Pečte tak 30 až 38 minút. Z formy vyberte až po vychladnutí.
- Plniť môžete slaným karamelom, maslovým krémom, ovocím, čokoládou. Je to len na vás.