Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Makrónky podľa Marzicake

Aj keď sa to nezdá, upiecť makrónky je náročná disciplína. Avšak tento recept podľa bloggerky Marzicake je vychytaný tak, že to určite zvládnete.
  • 1 ure 40 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 30 porce
recipe image Makrónky podľa Marzicake

Prísady

1. časť:
  • 150 g preosiatej mandľovej múky
  • 150 g preosiateho práškového cukru
  • 55 g bielkov
2. časť:
  • 155 g kryštálového cukru (alebo cukru krupice)
  • 38 g vody
3.časť
  • 55 g bielkov
Ďalej potrebujete
  • gélové farby podľa výberu
  • silikónové podložky na pečenie

Nutritional facts

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

Postup prípravy
  1. Teplovzdušnú rúru rozohrejte na 125 °C.
  2. Najprv si pripravíte 1. časť. Cukor a mandľovú múku preosejte a následne ručným mixérom zľahka prevzdušnite. Potom miešačkou pridajte bielky a zapracujte. Dajte bokom.
  3. Ďalej si prevarte cukor s vodou na 117 °C. Medzitým si vyšľahajte bielky z 3. časti. Pozor, neprešľahajte. Šľahajte len do biela, ale nie do tuha. Hneď ako bude cukor s vodou na teplote 117 °C, opatrne a pomaly ho pridávajte do stále šľahaných bielkov. Tie šľahajte do vychladnutia a do tuhých špičiek.
  4. Potom vychladené a vyšľahané bielky opatrne a postupne vmiešavajte do 1. časti. Potom pridajte trošičku farby.
  5. Naplňte do vrecúšok a potom už len striekajte na silikónovú formu.
  6. Rúru si rozohrejte na 125 °C, kým nebudú makrónky na forme usušené. Spoznáte to pri dotyku prstom. Skôr ich do rúry nedávajte. Pečte tak 30 až 38 minút. Z formy vyberte až po vychladnutí.
  7. Plniť môžete slaným karamelom, maslovým krémom, ovocím, čokoládou. Je to len na vás.