use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Malé pralinky s čokoládovým krémom

Vyskúšajte nepečené pralinky s vynikajúcim čokoládovým krémom. Vďaka košíčkom z čokolády každá pralinka krásne chrumká.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy50 minute
  • 30 porce
recipe image Malé pralinky s čokoládovým krémom

Prísady

Suroviny na pralinkový krém:
  • 20 dkg čokolády na varenie
  • 20 dkg cukru
  • 1 dl šľahačkovej smotany
  • 2 dkg sušeného mlieka
  • 20 dkg Hery
  • 9 dkg kakaového prášku
  • cca. 3 -4 cl koňaku na dochutenie

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Nad mierne vriacou vodou v miske roztopíme čokoládu. Naplníme ňou formičky lyžičkou alebo metličkou tak, aby sme pokryli celé vnútro. Dáme zachladiť.
      2. Dva-trikrát zopakujeme, aby bola vrstva čokolády dostatočne hrubá a pripravená na plnenie krémom.
      3. V kastróliku zmiešame šľahačkovú smotanu s 3/4 pripraveného cukru. Primiešame sušené mlieko, kakao a zvyšok cukru. Stále miešame. Odstavíme a pridáme Heru. Miešame, až kým sa Hera neroztopí. Ak treba, použijeme ručný šľahač. Napokon pridáme koňak. Krém rozotrieme na plech a dáme do chladničky, aby rýchlejšie vychladol.
      4. Keď ho vyberieme z chladničky, ešte raz krém premiešame, aby sa s ním lepšie pracovalo a naplníme ním cukrárske vrecko. Potom plníme pripravené čokoládové formičky na pralinky.
      5. Na ozdobu môžeme použiť opražené mandle alebo viacfarebné cukrové konfety či cukrovú ryžu.