Malé pralinky s čokoládovým krémom
Vyskúšajte nepečené pralinky s vynikajúcim čokoládovým krémom. Vďaka košíčkom z čokolády každá pralinka krásne chrumká.
- Čas prípravy50 minute
- 30 porce
Prísady
Suroviny na pralinkový krém:
- 20 dkg čokolády na varenie
- 20 dkg cukru
- 1 dl šľahačkovej smotany
- 2 dkg sušeného mlieka
- 20 dkg Hery
- 9 dkg kakaového prášku
- cca. 3 -4 cl koňaku na dochutenie
Príprava
Postup prípravy
- Nad mierne vriacou vodou v miske roztopíme čokoládu. Naplníme ňou formičky lyžičkou alebo metličkou tak, aby sme pokryli celé vnútro. Dáme zachladiť.
- Dva-trikrát zopakujeme, aby bola vrstva čokolády dostatočne hrubá a pripravená na plnenie krémom.
- V kastróliku zmiešame šľahačkovú smotanu s 3/4 pripraveného cukru. Primiešame sušené mlieko, kakao a zvyšok cukru. Stále miešame. Odstavíme a pridáme Heru. Miešame, až kým sa Hera neroztopí. Ak treba, použijeme ručný šľahač. Napokon pridáme koňak. Krém rozotrieme na plech a dáme do chladničky, aby rýchlejšie vychladol.
- Keď ho vyberieme z chladničky, ešte raz krém premiešame, aby sa s ním lepšie pracovalo a naplníme ním cukrárske vrecko. Potom plníme pripravené čokoládové formičky na pralinky.
- Na ozdobu môžeme použiť opražené mandle alebo viacfarebné cukrové konfety či cukrovú ryžu.