Malé mrkvové koláčiky s pomarančovou glazúrou
Čas pečenia1 ure
1 porce

Prísady
Suroviny na cesto:
-
20 dkg polohrubej múky
-
13 dkg rozpustenej Hery
-
18 dkg cukru (najlepšie hnedého)
-
3 vajcia
-
1 prášok do pečiva
-
10 dkg strúhanej mrkvy
-
1 čajovú lyžičku mletej škorice
-
štipku soli
-
1 stredne veľké, strúhané jablko
-
3 dkg hrozienok
-
3 dkg nahrubo posekaných vlašských orechov
Suroviny na pomarančovú glazúru:
-
12 dkg Hery
-
12 dkg práškového cukru
-
postrúhanú kôru z 1 pomaranča
-
rumovú arómu
-
4 dkg kandizovanej pomarančovej kôry (môžeme vynechať)
-
(+ Hera a múka na vymazanie formičiek na pečenie)
Príprava
Postup prípravy
-
Vo veľkej mise si najprv zmiešame všetky suché suroviny na cesto.
Potom pridáme zvyšok surovín a poriadne spolu premiešame.
Formičky na pečenie vymažeme Herou a poprášime múkou a do 3 plníme cestom.
Pečieme v rúre rozohriatej na 180° Celzia asi 30 - 35 minút, až kým nie sú koláčiky poriadne prepečené.
Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Na glazúru budeme potrebovať zmäknutú Heru, práškový cukor, pomarančovú kôru a rumovú arómu.
Zmiešame a keď je hmota hladká a krémová, primiešame do nej kandizovanú pomarančovú kôru.
Mrkvové koláčiky ozdobíme pripravenou glazúrou a na vrch položíme marcipánové mrkvičky.