use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Malé mrkvové koláčiky s pomarančovou glazúrou

  • Čas pečenia1 ure
  • 1 porce
recipe image Malé mrkvové koláčiky s pomarančovou glazúrou

Prísady

Suroviny na cesto:
  • 20 dkg polohrubej múky
  • 13 dkg rozpustenej Hery
  • 18 dkg cukru (najlepšie hnedého)
  • 3 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 10 dkg strúhanej mrkvy
  • 1 čajovú lyžičku mletej škorice
  • štipku soli
  • 1 stredne veľké, strúhané jablko
  • 3 dkg hrozienok
  • 3 dkg nahrubo posekaných vlašských orechov
Suroviny na pomarančovú glazúru:
  • 12 dkg Hery
  • 12 dkg práškového cukru
  • postrúhanú kôru z 1 pomaranča
  • rumovú arómu
  • 4 dkg kandizovanej pomarančovej kôry (môžeme vynechať)
  • (+ Hera a múka na vymazanie formičiek na pečenie)

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Vo veľkej mise si najprv zmiešame všetky suché suroviny na cesto. Potom pridáme zvyšok surovín a poriadne spolu premiešame. Formičky na pečenie vymažeme Herou a poprášime múkou a do 3 plníme cestom. Pečieme v rúre rozohriatej na 180° Celzia asi 30 - 35 minút, až kým nie sú koláčiky poriadne prepečené. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Na glazúru budeme potrebovať zmäknutú Heru, práškový cukor, pomarančovú kôru a rumovú arómu. Zmiešame a keď je hmota hladká a krémová, primiešame do nej kandizovanú pomarančovú kôru. Mrkvové koláčiky ozdobíme pripravenou glazúrou a na vrch položíme marcipánové mrkvičky.