Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Malé mrkvové koláčiky s pomarančovou glazúrou

  • Čas pečenia1 ure
  • 1 porce
recipe image Malé mrkvové koláčiky s pomarančovou glazúrou

Prísady

Suroviny na cesto:
  • 20 dkg polohrubej múky
  • 13 dkg rozpustenej Hery
  • 18 dkg cukru (najlepšie hnedého)
  • 3 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 10 dkg strúhanej mrkvy
  • 1 čajovú lyžičku mletej škorice
  • štipku soli
  • 1 stredne veľké, strúhané jablko
  • 3 dkg hrozienok
  • 3 dkg nahrubo posekaných vlašských orechov
Suroviny na pomarančovú glazúru:
  • 12 dkg Hery
  • 12 dkg práškového cukru
  • postrúhanú kôru z 1 pomaranča
  • rumovú arómu
  • 4 dkg kandizovanej pomarančovej kôry (môžeme vynechať)
  • (+ Hera a múka na vymazanie formičiek na pečenie)

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Vo veľkej mise si najprv zmiešame všetky suché suroviny na cesto. Potom pridáme zvyšok surovín a poriadne spolu premiešame. Formičky na pečenie vymažeme Herou a poprášime múkou a do 3 plníme cestom. Pečieme v rúre rozohriatej na 180° Celzia asi 30 - 35 minút, až kým nie sú koláčiky poriadne prepečené. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Na glazúru budeme potrebovať zmäknutú Heru, práškový cukor, pomarančovú kôru a rumovú arómu. Zmiešame a keď je hmota hladká a krémová, primiešame do nej kandizovanú pomarančovú kôru. Mrkvové koláčiky ozdobíme pripravenou glazúrou a na vrch položíme marcipánové mrkvičky.