Malinový koláč s tvarohom
Ľahký koláč s malinami je to pravé pre letnú pohodu na slniečku. Že nemáte maliny? Nevadí, tento recept si rozumie s prakticky akýmkoľvek ovocím.
Čas prípravy30 minute
12 porce

Prísady
Na cesto:
- 200 g hladkej múky
- 80 g práškového cukru
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 vajce
- 140 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
Na náplň:
- 500 g mäkkého tvarohu
- 150 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 vajce
- 2 PL vanilkového pudingu
- 300 g najlepšie čerstvých malín
Na zdobenie:
- 70 g hrubej múky
- 50 g krupicového cukru
- 50 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 200 ml smotany na šľahanie
- maliny
- lístky medovky
Príprava
Postup prípravy
- Múku preosejte s cukrom a kypriacim práškom na dosku. Do stredu vyklepnite vajce a pridajte na kúsky nakrájanú Heru. Najskôr prepracujte vidličkou a následne rukami. Spracujte hladké cesto, ktoré nechajte v chlade 30 minút odležať.
- Odležané cesto rozvaľkajte na okrúhly plát, ktorým vyložte koláčovú formu s priemerom 28 cm. Vytvorte zvýšené okraje. Cesto na dne poprepichujte vidličkou, na povrch dajte papier na pečenie, do ktorého nasypte fazuľu či iné strukoviny (sú tam preto, aby sa cesto pri pečení nezdúvalo). Korpus predpekajte v predhriatej rúre pri 200 °C asi 10 minút.
- Tvaroh zmiešajte s krupicovým aj vanilkovým cukrom, vajcom a pudingovým práškom. Z horúceho predpečeného korpusu odstráňte papier na pečenie s fazuľou. Korpus potrite tvarohovou náplňou. Na tú rozprestrite maliny a posypte ju posýpkou pripravenou z hrubej múky, cukru a Hery.
- Koláč dopekajte v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení ho nechajte vychladnúť vo forme. Dozdobte vyšľahanou šľahačkou, malinami a lístkami medovky.
