use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Malinový koláč s tvarohom

Ľahký koláč s malinami je to pravé pre letnú pohodu na slniečku. Že nemáte maliny? Nevadí, tento recept si rozumie s prakticky akýmkoľvek ovocím.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy30 minute
  • 12 porce
recipe image Malinový koláč s tvarohom

Prísady

Na cesto:
  • 200 g hladkej múky
  • 80 g práškového cukru
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 vajce
  • 140 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
Na náplň:
  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 vajce
  • 2 PL vanilkového pudingu
  • 300 g najlepšie čerstvých malín
Na zdobenie:
  • 70 g hrubej múky
  • 50 g krupicového cukru
  • 50 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • maliny
  • lístky medovky

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Múku preosejte s cukrom a kypriacim práškom na dosku. Do stredu vyklepnite vajce a pridajte na kúsky nakrájanú Heru. Najskôr prepracujte vidličkou a následne rukami. Spracujte hladké cesto, ktoré nechajte v chlade 30 minút odležať.
      2. Odležané cesto rozvaľkajte na okrúhly plát, ktorým vyložte koláčovú formu s priemerom 28 cm. Vytvorte zvýšené okraje. Cesto na dne poprepichujte vidličkou, na povrch dajte papier na pečenie, do ktorého nasypte fazuľu či iné strukoviny (sú tam preto, aby sa cesto pri pečení nezdúvalo). Korpus predpekajte v predhriatej rúre pri 200 °C asi 10 minút.
      3. Tvaroh zmiešajte s krupicovým aj vanilkovým cukrom, vajcom a pudingovým práškom. Z horúceho predpečeného korpusu odstráňte papier na pečenie s fazuľou. Korpus potrite tvarohovou náplňou. Na tú rozprestrite maliny a posypte ju posýpkou pripravenou z hrubej múky, cukru a Hery.
      4. Koláč dopekajte v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení ho nechajte vychladnúť vo forme. Dozdobte vyšľahanou šľahačkou, malinami a lístkami medovky.