Mini buchtičky s karamelovým krémom
Čas pečenia1 ure
1 porce
Prísady
Na cesto:
-
12 dkg rastlinného tuku Hera
-
12 dkg hladkej múky
-
1,2 dl vody
-
3-4 žĺtka
-
1 štipka soli
-
1 štipka cukru
-
3-4 vajcia
Na krém:
-
1/2 balíčka vanilkového pudingu Dr. Oetker
-
2 dl mlieka
-
3 dl vychladenej smotany
Na dekoráciu:
-
25 dkg cukru
-
5 dkg mandľových lupeňov
Príprava
Postup prípravy
-
V kastróliku zmiešajte vodu, Heru, soľ a cukor a priveďte zmes do varu.
Akonáhle sa varí, pridajte múku aby zmes zhustla a stále miešame.
Nechajte vychladnúť.
Vyšľahanou vajcia primiešajte postupne k cestu.
Zmesou naplňte cukrársky sáčok a vytláčajte na plech malé bochníčky (ako u venčekov).
Pečte v predhriatej rúre na 200 o C asi 12-18 minút dozlatista.
V hrnci nechajte skaramelizovať cukor.
Bochníky namáčajte v karamelu a obaľte v mandliach.
Zvyšný karamel rozpustite v 1-2 dl vody.
Zmiešajte 1/2 balenie pudingu, 2 lyžice cukru a 2 dl mlieka, čím zahustíme karamel.
Vyšľahajte 3 dl smotany dotuha a potom primiešajte do krému.
Bochníky rozkrojte a plňte krémom.