use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mini buchtičky s karamelovým krémom

  • Čas pečenia1 ure
  • 1 porce
recipe image Mini buchtičky s karamelovým krémom

Prísady

Na cesto:
  • 12 dkg  rastlinného tuku Hera
  • 12 dkg hladkej múky
  • 1,2 dl vody
  • 3-4 žĺtka
  • 1 štipka soli
  • 1 štipka cukru
  • 3-4 vajcia
Na krém:
  • 1/2 balíčka vanilkového pudingu Dr. Oetker
  • 2 dl mlieka
  • 3 dl vychladenej smotany
Na dekoráciu:
  • 25 dkg cukru
  • 5 dkg mandľových lupeňov

      Príprava

      Postup prípravy
      1. V kastróliku zmiešajte vodu, Heru, soľ a cukor a priveďte zmes do varu. Akonáhle sa varí, pridajte múku aby zmes zhustla a stále miešame. Nechajte vychladnúť. Vyšľahanou vajcia primiešajte postupne k cestu. Zmesou naplňte cukrársky sáčok a vytláčajte na plech malé bochníčky (ako u venčekov). Pečte v predhriatej rúre na 200 o C asi 12-18 minút dozlatista. V hrnci nechajte skaramelizovať cukor. Bochníky namáčajte v karamelu a obaľte v mandliach. Zvyšný karamel rozpustite v 1-2 dl vody. Zmiešajte 1/2 balenie pudingu, 2 lyžice cukru a 2 dl mlieka, čím zahustíme karamel. Vyšľahajte 3 dl smotany dotuha a potom primiešajte do krému. Bochníky rozkrojte a plňte krémom.