Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mrkvový koláč

Nemôžete do detí dostať zeleninu? Tak aspoň takto. Mrkvový koláč je krásne vláčny a chutí všetkým.
  • 1 ure 5 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Mrkvový koláč

Prísady

Cesto
  • 200 g rastlinného tuku Hera
  • 300 g na jemno postrúhanej mrkvy
  • 4 vajcia
  • 125 g cukru
  • 340 g múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli
  • strúhanka na vysypanie formy
Poleva
  • 200 g práškového cukru
  • šťava z 1 citróna

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Nechajte mrkvu odkvapkať v site. Ak je veľmi šťavnatá, jemne vytlačte prebytočnú šťavu. Heru rozpustite v hrci a nechajte vychladnúť. Zmiešajte vajcia s cukrom a vyšľahajte do tuhej peny. Za miešania pridajte nastrúhanú mrkvu a zvyšok múky. Na konci pridajte Heru a jemne premiešajte lyžicou.
      2. Vymažte formu s priemerom 26cm a posypte strúhankou. Dajte cesto do formy a pečte asi 45 minút pri teplote 180°C.
      3. Zmiešajte práškový cukor s citrónovou šťavou. Ak je zmes príliš tuhá, pridajte trochu vody. Nalejte polevu na vychladnutú tortu.