use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mrkvový koláč

Nemôžete do detí dostať zeleninu? Tak aspoň takto. Mrkvový koláč je krásne vláčny a chutí všetkým.
  • 1 ure 5 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Mrkvový koláč

Prísady

Cesto
  • 200 g rastlinného tuku Hera
  • 300 g na jemno postrúhanej mrkvy
  • 4 vajcia
  • 125 g cukru
  • 340 g múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli
  • strúhanka na vysypanie formy
Poleva
  • 200 g práškového cukru
  • šťava z 1 citróna

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Nechajte mrkvu odkvapkať v site. Ak je veľmi šťavnatá, jemne vytlačte prebytočnú šťavu. Heru rozpustite v hrci a nechajte vychladnúť. Zmiešajte vajcia s cukrom a vyšľahajte do tuhej peny. Za miešania pridajte nastrúhanú mrkvu a zvyšok múky. Na konci pridajte Heru a jemne premiešajte lyžicou.
      2. Vymažte formu s priemerom 26cm a posypte strúhankou. Dajte cesto do formy a pečte asi 45 minút pri teplote 180°C.
      3. Zmiešajte práškový cukor s citrónovou šťavou. Ak je zmes príliš tuhá, pridajte trochu vody. Nalejte polevu na vychladnutú tortu.