Nepečená roláda
Kakaovo-mandľová nepečená roláda je rýchla, jednoduchá a dobrá. Čo viac si od dezertu priať?
Čas prípravy40 minute
12 porce

Prísady
Zoznam ingrediencií
- 200 g detských piškót
- 50 g mandlí
- 70 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 150 g práškového cukru
- 50 ml vaječného likéru
- 2 PL kakaového rizika
Príprava
Postup prípravy
- Piškóty vložte do kuchynského robota a rozdrvte ich. Mandle sparte horúcou vodou, zbavte šupky a nastrúhajte alebo ich opäť rozomeľte v kuchynskom robote.
- Heru nakrájajte na malé kúsky a vymiešajte s cukrom dohladka. Pridajte piškótové omrvinky a vaječný likér. Vypracujte hladkú hmotu.
- Rozdeľte ju na dve časti. Do jednej zapracujte kakao a do druhej mandle. Tmavú aj svetlú hmotu (každú zvlášť) rozvaľkajte medzi dvoma kusmi papiera na pečenie na plát hrubý asi 3 mm. Na tmavý plát položte svetlý a pomocou papiera stočte do pevnej rolády. Uložte ju do chladničky stuhnúť a potom nakrájajte na tenké plátky.
