use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Nepečená roláda

Kakaovo-mandľová nepečená roláda je rýchla, jednoduchá a dobrá. Čo viac si od dezertu priať?
  • 40 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 12 porce
recipe image Nepečená roláda

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 200 g detských piškót
  • 50 g mandlí
  • 70 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 150 g práškového cukru
  • 50 ml vaječného likéru
  • 2 PL kakaového rizika

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Piškóty vložte do kuchynského robota a rozdrvte ich. Mandle sparte horúcou vodou, zbavte šupky a nastrúhajte alebo ich opäť rozomeľte v kuchynskom robote.
      2. Heru nakrájajte na malé kúsky a vymiešajte s cukrom dohladka. Pridajte piškótové omrvinky a vaječný likér. Vypracujte hladkú hmotu.
      3. Rozdeľte ju na dve časti. Do jednej zapracujte kakao a do druhej mandle. Tmavú aj svetlú hmotu (každú zvlášť) rozvaľkajte medzi dvoma kusmi papiera na pečenie na plát hrubý asi 3 mm. Na tmavý plát položte svetlý a pomocou papiera stočte do pevnej rolády. Uložte ju do chladničky stuhnúť a potom nakrájajte na tenké plátky.