Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Newyorský cheesecake

Klasický cheesecake bez príkras, ideálny pre vaše prvé pokusy s týmto typom torty.
  • 1 ure 20 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 10 porce
recipe image Newyorský Cheesecake

Prísady

Na korpus
  • 200 g sušienok, napr. maslových
  • 75 g rastlinného tuku Hera
Na náplň
  • 1 citrón
  • 30 g kukuričnej múky (3 lyžice)
  • 450 g jemného tvarohu alebo ricotty
  • 200 g svetlo-hnedého cukru
  • 16 g vanilkového cukru (2 vrecúška)
  • 5 vajec
  • práškový cukor

Nutritional facts

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

Postup prípravy
  1. Predhrejte rúru na 150 °C (elektrickú rúru).
  2. Najemno rozdrvte sušienky v mixéri alebo dajte sušienky do igelitového vrecúška a valčekom ich rozdrvte na malé kúsky.
  3. Rozpustite Heru vo veľkom hrnci a potom do nej vmiešajte nadrvené sušienky.
  4. Do vymastenej (alebo papierom na pečenie vyloženej) okrúhlej tortovej formy naneste korpusovú zmes, ktorú poriadne zatlačte do formy zadnou stranou lyžice.
  5. Poriadne horúcou vodou umyte citrón a nastrúhajte z neho kôru do veľkej misy. Vytlačte citrón a 2 lyžice šťavy pridajte ku kôre (zbytok šťavy nepoužijeme).
  6. Zmiešajte kukuričnú múku s citrónom, tvarohom a cukrom, použite mixér alebo varechu. Z jedného vajca oddeľte žĺtok od bielka. Zmiešajte žĺtok s tvarohovou zmesou. Postupne do zmesi pridajte ostatné vajcia a premiešajte.
  7. Nalejte tvarohovú zmes na sušienkový korpus a dajte piecť do predhriatej rúry.) Pečte 50 – 60 minút, pokiaľ nie je náplň dostatočne pevná.
  8. Vypnite rúru, otvorte dvierka a nechajte cheesecake vychladnúť v rúre. Cheesecake zakryte potravinovou fóliou a dajte na deň alebo cez noc stuhnúť do chladničky. Odstráňte okraj formy, posypte práškovým cukrom a úzkym nožom cheesecake rozkrájajte na 8 – 10 kúskov.
  9. Tip: Namiesto obyčajných sušienok môžete použiť celozrnné, zázvorové alebo inak ochutené sušienky.
Tip: Pred servírovaním posypte cheesecake zmesou cukru a škorice alebo kakaa.