use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ombré torta

Ombré torta spestrí každú oslavu

Ak niečo na narodeninovej oslave zaboduje, bude to rozhodne ombré torta, ktorá sa teší veľkej obľube najmä u detí. Jej príprava je jednoduchá a zvládne ju naozaj každý.
  • 1 ure 40 minute
  • Čas prípravy1 ure
  • 12 porce
recipe image Ombré torta

Prísady

CESTO
  • 250 g Hery maslovej
  • 250 g kryštálového cukru
  • 250 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1,5 lyžičky kypriaceho prášku
KRÉM
  • 250 g Hery maslovej
  • 300 g práškového cukru
  • 4 lyžičky džemu (lesné plody)
NA OZDOBENIE
  • 200 g džemu (lesné plody)
  • 100 g čučoriedok

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Dohladka vyšľahajte Heru maslovú s cukrom, pridajte vajcia a nakoniec ešte vanilkový extrakt. Do zmesi prisypávajte múku s práškom do pečiva a šľahajte, kým nevznikne nadýchaná zmes. Hotovú zmes rozdeľte do dvoch vopred vymastených foriem s priemerom 20 cm a pečte na 170 °C asi 40 minút.
      2. Hotové korpusy nechajte vychladnúť. Povrch jedného potrite dvoma lyžičkami džemu, potom naň položte druhý korpus.
      3. Teraz si pripravte krém. Vyšľahajte Heru maslovú s cukrom dohladka. Na zafarbenie pridajte 1 lyžičku džemu. Tortu zvrchu potrite časťou krému, naberte si ešte trochu krému a potrite ním kraje, aby bola prikrytá 1/3 výšky torty. Zvyšok krému rozdeľte do dvoch misiek, do oboch pridajte džem, ale do každej iné množstvo – tak aby ste dostali odlišné odtiene krému. Pokračujte v potieraní torty krémom tak, aby každá ďalšia 1/3 mala iný odtieň. Nakoniec krém zahlaďte a vrch torty dozdobte džemom a čučoriedkami.