Ombré torta
Ombré torta spestrí každú oslavu
Ak niečo na narodeninovej oslave zaboduje, bude to rozhodne ombré torta, ktorá sa teší veľkej obľube najmä u detí. Jej príprava je jednoduchá a zvládne ju naozaj každý.
Ak niečo na narodeninovej oslave zaboduje, bude to rozhodne ombré torta, ktorá sa teší veľkej obľube najmä u detí. Jej príprava je jednoduchá a zvládne ju naozaj každý.
- Čas prípravy1 ure
- 12 porce
Prísady
CESTO
- 250 g Hery maslovej
- 250 g kryštálového cukru
- 250 g hladkej múky
- 4 vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1,5 lyžičky kypriaceho prášku
KRÉM
- 250 g Hery maslovej
- 300 g práškového cukru
- 4 lyžičky džemu (lesné plody)
NA OZDOBENIE
- 200 g džemu (lesné plody)
- 100 g čučoriedok
Príprava
Postup prípravy
- Dohladka vyšľahajte Heru maslovú s cukrom, pridajte vajcia a nakoniec ešte vanilkový extrakt. Do zmesi prisypávajte múku s práškom do pečiva a šľahajte, kým nevznikne nadýchaná zmes. Hotovú zmes rozdeľte do dvoch vopred vymastených foriem s priemerom 20 cm a pečte na 170 °C asi 40 minút.
- Hotové korpusy nechajte vychladnúť. Povrch jedného potrite dvoma lyžičkami džemu, potom naň položte druhý korpus.
- Teraz si pripravte krém. Vyšľahajte Heru maslovú s cukrom dohladka. Na zafarbenie pridajte 1 lyžičku džemu. Tortu zvrchu potrite časťou krému, naberte si ešte trochu krému a potrite ním kraje, aby bola prikrytá 1/3 výšky torty. Zvyšok krému rozdeľte do dvoch misiek, do oboch pridajte džem, ale do každej iné množstvo – tak aby ste dostali odlišné odtiene krému. Pokračujte v potieraní torty krémom tak, aby každá ďalšia 1/3 mala iný odtieň. Nakoniec krém zahlaďte a vrch torty dozdobte džemom a čučoriedkami.