use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slavnostná bábovka

Urobte z klasickej bábovky slávnostnú. Stačí ju poriadne ozdobiť.
  • 1 ure 5 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 16 porce
recipe image Slavnostná bábovka

Prísady

Na cesto:
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka roztopenej Hery maslovej
  • 2 vajcia
  • kakao podľa chuti
Na polevu:
  • 150 g smotany na šľahanie
  • 100 g čokolády s vysokým obsahom kakaa

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Všetky ingrediencie zamiešajte dohromady buď ručne, alebo robotom, dokiaľ sa všetko nespojí na hladké cesto. Pripravené cesto vlejte do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Takto pripravenú bábovku vložte do vopred vyhriatej rúry. Pečte cca 35 – 45 minút na 170 °C.
      2. Na ohni v hrnci priveďte do varu smotanu. Až sa začne variť, oheň vypnite a smotanu stiahnite zo sporáka. Nalámte do smotany čokoládu a nechajte cca päť minút rozpúšťať. Rozmiešajte metličkou. Vznikne čokoládová poleva, ktorou polejte bábovku. Môžete ozdobiť ovocím a jedlými kvetmi.