Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slavnostná bábovka

  • Čas pečenia45 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Slavnostná bábovka

Prísady

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka roztopenej Hery maslovej
  • 2 vajcia
  • kakao podľa chuti
  • 150 g smotany na šľahanie
  • 100 g čokolády s vysokým obsahom kakaa
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Všetky ingrediencie zamiešajte dohromady buď ručne, alebo robotom, dokiaľ sa všetko nespojí na hladké cesto. Pripravené cesto vlejte do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Takto pripravenú bábovku vložte do vopred vyhriatej rúry. Pečte cca 35 – 45 minút na 170 °C.
  2. Na ohni v hrnci priveďte do varu smotanu. Až sa začne variť, oheň vypnite a smotanu stiahnite zo sporáka. Nalámte do smotany čokoládu a nechajte cca päť minút rozpúšťať. Rozmiešajte metličkou. Vznikne čokoládová poleva, ktorou polejte bábovku. Môžete ozdobiť ovocím a jedlými kvetmi.