Pizza veniec
Cítite to? To je Taliansko! Pizza veniec vyzerá krásne, ale pokiaľ to už nemôžete vydržať, môžete cesto pokojne rozváľať na plech a celý postup urýchliť.
- Čas prípravy50 minute
- 12 porce
Prísady
Na cesto:
- - 1 ½ lyžice roztopenej Hery
- - 250 ml vlažnej vody
- - štipka soli
- - 500 g hladkej múky
- - ½ kocky droždia
Na náplň:
- - 1 konzerva paradajok
- - 2 strúčiky cesnaku
- - lyžička oregana
- - soľ
- - čierne korenie
- - 250 g slaniny
- 200 g mozzarelly
Príprava
Postup prípravy
- Droždie rozmiešajte vo vlažnej vode, pridajte múku, Heru a štipku soli. Cesto spracovávajte, dokiaľ neprestane lepiť a nebude hladké.
- Cesto rozdeľte na dva bochníky, každý zabaľte do fólie a dajte ho odpočívať na 12 hodín do chladničky. Cesto rozvaľkajte, potrite rozmixovanými paradajkami zmiešanými s prelisovaným cesnakom, oreganom, soľou a čiernym korením. Na paradajkovú omáčku naskladajte slaninu, slaninu posypte nastrúhanou mozzarelou. Cesto zaviňte ako závin a rozkrojte na napoly. Vrkoče prepleťte a spojte tak, aby vám vznikol tvar venca. Preložte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte pod utierkou kysnúť ešte aspoň 40 minút.
- Pečte na 180 °C, cca 30 minút.