use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pizza veniec

Cítite to? To je Taliansko! Pizza veniec vyzerá krásne, ale pokiaľ to už nemôžete vydržať, môžete cesto pokojne rozváľať na plech a celý postup urýchliť.
  • 2 ure
  • Čas prípravy50 minute
  • 12 porce
recipe image Pizza veniec

Prísady

Na cesto:
  • - 1 ½ lyžice roztopenej Hery
  • - 250 ml vlažnej vody
  • - štipka soli
  • - 500 g hladkej múky
  • - ½ kocky droždia
Na náplň:
  • - 1 konzerva paradajok
  • - 2 strúčiky cesnaku
  • - lyžička oregana
  • - soľ
  • - čierne korenie
  • - 250 g slaniny
  • 200 g mozzarelly

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Droždie rozmiešajte vo vlažnej vode, pridajte múku, Heru a štipku soli. Cesto spracovávajte, dokiaľ neprestane lepiť a nebude hladké.
      2. Cesto rozdeľte na dva bochníky, každý zabaľte do fólie a dajte ho odpočívať na 12 hodín do chladničky.  Cesto rozvaľkajte, potrite rozmixovanými paradajkami zmiešanými s prelisovaným cesnakom, oreganom, soľou a čiernym korením. Na paradajkovú omáčku naskladajte slaninu, slaninu posypte nastrúhanou mozzarelou. Cesto zaviňte ako závin a rozkrojte na napoly. Vrkoče prepleťte a spojte tak, aby vám vznikol tvar venca. Preložte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte pod utierkou kysnúť ešte aspoň 40 minút.
      3. Pečte na 180 °C, cca 30 minút.