Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pizza veniec

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Pizza veniec

Prísady

  • - 1 ½ lyžice roztopenej Hery
  • - 250 ml vlažnej vody
  • - štipka soli
  • - 500 g hladkej múky
  • - ½ kocky droždia
  • - 1 konzerva paradajok
  • - 2 strúčiky cesnaku
  • - lyžička oregana
  • - soľ
  • - čierne korenie
  • - 250 g slaniny
  • - 200 g mozzarely
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Droždie rozmiešajte vo vlažnej vode, pridajte múku, Heru a štipku soli. Cesto spracovávajte, dokiaľ neprestane lepiť a nebude hladké.  Cesto rozdeľte na dva bochníky, každý zabaľte do fólie a dajte ho odpočívať na 12 hodín do chladničky.  Cesto rozvaľkajte, potrite rozmixovanými paradajkami zmiešanými s prelisovaným cesnakom, oreganom, soľou a čiernym korením. Na paradajkovú omáčku naskladajte slaninu, slaninu posypte nastrúhanou mozzarelou. Cesto zaviňte ako závin a rozkrojte na napoly. Vrkoče prepleťte a spojte tak, aby vám vznikol tvar venca. Preložte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte pod utierkou kysnúť ešte aspoň 40 minút.  Pečte na 180 °C, cca 30 minút.  TIP: Urobte si domácu salsu a kúsky pizza venca namáčajte v salse.