Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Žemle so smaženou cibuľkou

Žemle so smaženou cibuľkou: to pravé nielen k burgeru

Chystáte sa na prípravu domácich burgerov, ale neviete, akú k nim použiť žemľu? Kupované nechajte pre iných, upečte si vlastné! Chrumkavé, nadýchané a so smaženou cibuľkou vnútri!
  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Žemle so smaženou cibuľkou

Prísady

  • 500 g hladkej múky
  • 21 g droždia
  • 0,5 lyžičky cukru
  • štipka soli
  • 60 g Hery maslovej
  • 300 ml vlažného mlieka
  • 2 cibule
  • olej na smaženie
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Najskôr pripravte kvások: V mištičke rozmiešajte droždie s cukrom, posypte lyžicou múky a prilejte 100 ml mlieka. Zmes rozmiešajte a dajte na 10 minút odpočinúť na teplé miesto, kým nevzíde kvások. Medzi tým, ako kvások kysne, osmažte dozlatista najemno nakrájanú cibuľku.
  2. K hotovému kvásku pridajte Heru maslovú, zvyšok mlieka, múku a soľ. Vypracujte nelepivé cesto, prikryte ho potravinovou fóliou a nechajte v mise 45 minút kysnúť pri izbovej teplote.
  3. Nachystajte si plech vyložený papierom na pečenie. Vyklopte cesto z misy a zapracujte doň smaženú cibuľku. Vyvaľkajte valec a rozdeľte ho na štyri časti. Každú časť potom znovu vyvaľkajte do valca a znovu rozdeľte na štyri časti, z ktorých vytvarujte pravidelné žemle. Ako na to?
  4. Stačí si v ruke vyrobiť guľku, roztlačiť ju a kraje zahnúť doprostred. Hotové žemle naskladajte spojom dole na plech a nechajte ich ešte 20 minút kysnúť. Po nakysnutí ich dajte do rúry a pečte ich na 180 °C cca 15 minút, kým nebude ich povrch zlatistý a chrumkavý.