use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pomarančová torta

Ľahká a nadýchaná torta, ktorú pripravíte naozaj rýchlo!
  • 1 ure
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Pomarančová torta

Prísady

Na cesto:
  • 4 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g rastlinného tuku Hera
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g hladkej múky
  • kôra z jedného pomaranča
  • šťava z 2 pomarančov
  • 50 g mletých orechov
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • štipka soli
Na polevu:
  • 50 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 100 g čokolády s vysokým obsahom kakaa
  • Na ozdobu: plátky pomaranča

      Príprava

      Postup prípravy
      1. V mise vyšľahajte žĺtky, cukor, Heru, vanilkový cukor, pomarančovú kôru a mleté orechy do peny. Zmes je potrebné veľmi dôkladne vyšľahať. Prisypte múku s kypriacim práškom a pomarančovú šťavu. Múky stačí naozaj iba 50 g. V ďalšej mise vyšľahajte z bielkov a štipky soli sneh. Sneh veľmi opatrne vmiešajte do cesta, ktoré nalejte do formy s priemerom 24 cm vyloženej papierom na pečenie.Tortu pečte v predhriatej rúre cca 40 minút na 160 °C.
      2. Po upečení nechajte tortu vychladnúť a polejte ju čokoládovou polevou, ktorú si pripravíte tak, že rozpustíte čokoládu a Heru. Nakoniec môžete ozdobiť plátkami pomaranča. Torta je ľahká a veľmi nadýchaná.