Pomarančová torta
Ľahká a nadýchaná torta, ktorú pripravíte naozaj rýchlo!
- Čas prípravy20 minute
- 12 porce
Prísady
Na cesto:
- 4 vajcia
- 150 g práškového cukru
- 200 g rastlinného tuku Hera
- 1 vanilkový cukor
- 50 g hladkej múky
- kôra z jedného pomaranča
- šťava z 2 pomarančov
- 50 g mletých orechov
- 1 ČL kypriaceho prášku
- štipka soli
Na polevu:
- 50 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 100 g čokolády s vysokým obsahom kakaa
- Na ozdobu: plátky pomaranča
Príprava
Postup prípravy
- V mise vyšľahajte žĺtky, cukor, Heru, vanilkový cukor, pomarančovú kôru a mleté orechy do peny. Zmes je potrebné veľmi dôkladne vyšľahať. Prisypte múku s kypriacim práškom a pomarančovú šťavu. Múky stačí naozaj iba 50 g. V ďalšej mise vyšľahajte z bielkov a štipky soli sneh. Sneh veľmi opatrne vmiešajte do cesta, ktoré nalejte do formy s priemerom 24 cm vyloženej papierom na pečenie.Tortu pečte v predhriatej rúre cca 40 minút na 160 °C.
- Po upečení nechajte tortu vychladnúť a polejte ju čokoládovou polevou, ktorú si pripravíte tak, že rozpustíte čokoládu a Heru. Nakoniec môžete ozdobiť plátkami pomaranča. Torta je ľahká a veľmi nadýchaná.