Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pomarančová torta

Ľahká a nadýchaná torta, ktorú pripravíte naozaj rýchlo!
  • 1 ure
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Pomarančová torta

Prísady

Na cesto:
  • 4 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g rastlinného tuku Hera
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g hladkej múky
  • kôra z jedného pomaranča
  • šťava z 2 pomarančov
  • 50 g mletých orechov
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • štipka soli
Na polevu:
  • 50 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 100 g čokolády s vysokým obsahom kakaa
  • Na ozdobu: plátky pomaranča

      Príprava

      Postup prípravy
      1. V mise vyšľahajte žĺtky, cukor, Heru, vanilkový cukor, pomarančovú kôru a mleté orechy do peny. Zmes je potrebné veľmi dôkladne vyšľahať. Prisypte múku s kypriacim práškom a pomarančovú šťavu. Múky stačí naozaj iba 50 g. V ďalšej mise vyšľahajte z bielkov a štipky soli sneh. Sneh veľmi opatrne vmiešajte do cesta, ktoré nalejte do formy s priemerom 24 cm vyloženej papierom na pečenie.Tortu pečte v predhriatej rúre cca 40 minút na 160 °C.
      2. Po upečení nechajte tortu vychladnúť a polejte ju čokoládovou polevou, ktorú si pripravíte tak, že rozpustíte čokoládu a Heru. Nakoniec môžete ozdobiť plátkami pomaranča. Torta je ľahká a veľmi nadýchaná.