use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Punčové rezy

Nech ich už máte spojené s Vianocami, Veľkou nocou alebo s bežnou návštevou cukrárne, mali by ste ich vyskúšať upiecť doma!
  • 1 ure
  • Čas prípravy40 minute
  • 24 porce
recipe image Punčové rezy

Prísady

Na dva svetlé korpusy:
  • - 50 g Hery maslovej
  • - 8 vajec
  • - 200 g polohrubej múky
  • - 1 lyžička kypriaceho prášku
  • - 200 g práškového cukru
Na jeden ružový korpus:
  • - 30 g Hery maslovej
  • - 6 vajec
  • - 150 g polohrubej múky
  • - 1 lyžička kypriaceho prášku
  • - 150 g práškového cukru
  • - červené farbivo
Rozvar na namáčanie korpusu:
  • - 300 g krupicového cukru
  • - 300 ml vody
  • - 70 ml rumu
  • - 1 lyžica punčovej arómy
Na polevu:
  • - 200 g práškového cukru
  • - 2 lyžice citrónovej šťavy
  • - 2 lyžice vody
  • - 50 g čokolády
  • marmeláda na potretie (jahodová/malinová)

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Najprv si pripravte svetlé cesto. Vajcia vyšľahajte spoločne s cukrom na hladkú penu a potom všľahajte roztopenú Heru maslovú. Nakoniec opatrne stierkou vmiešajte preosiatu hladkú múku. Toto opakujte aj s ružovým cestom, akurát ho ešte zafarbite potravinárskym farbivom. Svetlé cesto rozdeľte na polovicu. Budete mať celkovo 3 cestá. Cestá rozotrite na plechy vyložené papierom na pečenie, pečte na 200 °C cca 10 minút.
      2. Toto opakujte aj s ružovým cestom, akurát ho ešte zafarbite potravinárskym farbivom. Svetlé cesto rozdeľte na polovicu. Budete mať celkovo 3 cestá. Cestá rozotrite na plechy vyložené papierom na pečenie, pečte na 200 °C cca 10 minút.
      3. Pripravte si rozvar. Ohrejte vodu a pridajte do nej cukor, povarte. Po odstavení z plameňa ochuťte rumom a punčovou arómou.
      4. Jeden svetlý plát potrite marmeládou a položte naň ružový plát. Polejte ho pripraveným rozvarom a položte naň posledný svetlý plát, ktorý zospodu potrite marmeládou. Rezy zakryte papierom na pečenie. Položte naň plech so záťažou a nechajte vychladnúť v chladničke aspoň do druhého dňa.
      5. Vychladené rezy potrite citrónovou polevou tak, že zmiešate vodu s citrónovou šťavou a postupne pridáte práškový cukor. Rozohriatu čokoládu naneste v čiarach na rezy s nezaschnutou citrónovou polevou a špáradlom vytvorte vzor.