use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Rozkvitnutý jarný cupcake

Tieto pôvabné cupcakes sú esenciou jari. Upečte si celú rozkvitnutú lúku!
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy1 ure
  • 12 porce
recipe image Rozkvitnutý jarný cupcake

Prísady

Cesto
  • 113 g Hera maslová príchuť
  • 130 g krupicového cukru
  • 3 vajcia
  • 60 ml mlieka
  • 195 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 1,5 lyžičky kypriaceho prášku
  • citrónová kôra z jedného citróna
  • 50 g pražených mandľových lupienkov
  • pol lyžičky mandľového extraktu
Krém
  • 250 g Hera maslová príchuť
  • 190 g práškového cukru
  • 50 ml mlieka
  • pol lyžičky mandľového extraktu
  • 75g bielej čokolády
  • 30 ml smotany na šľahanie 33%
Dekorácie
  • 100 g mandľových lupienkov
  • lentilky

      Príprava

      Cesto
      1. Predhrejeme si rúru na 175 ˚C.
      2. Pripravíme si papierové košíčky, prípadne plech na muffiny, ktorý vyskladáme papierovými košíčkami.
      3. Vždy je lepšie zvoliť kombináciu košíčkov a plechu – poistíme si tým správny tvar cupcakes.
      4. Zmäknutú Heru maslová príchuť vyšľaháme s krupicovým cukrom do hladkého krému.
      5. Pridáme postupne vajcia a mandľový extrakt. Vedľa si preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ.
      6. Do vyšľahanej peny prisypeme polovicu múčnej zmesi a mlieko.
      7. Krátko prešľaháme.
      8. Dosypeme zvyšok sypkých surovín a mandľové lupienky, ktoré sme si dopredu opražili.
      9. Na záver dôkladne prešľaháme.
      10. Košíčky plníme lyžicou do 2/3 ich obsahu.
      11. Pečieme 17-20 minút.
      12. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.
      Krém
      1. Zmäknutú Heru maslová príchuť vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému.
      2. Postupujeme tak, že na dno umiestnime do jednej časti Heru maslová príchuť a do druhej nasypeme práškový cukor, ktorý zalejeme a premiešame s vlažným mliekom.
      3. Potom začneme všetko šľahať do hladkej peny.
      4. Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme v kastróliku, kým nám nevznikne hladká hmota.
      5. Potom necháme vychladnúť. Nakoniec do krému pridáme vychladnutú čokoládu a mandľový extrakt.
      6. Dôkladne všetko premiešame.
      7. Necháme chvíľu vychladnúť v chladničke a môžeme zdobiť.
      8. Môžeme k tomu použiť lyžicu, prípadne cukrársku trubičku.
      9. Krém nám ale nesmie zatuhnúť, pretože doňho vlepíme mandľové lupienky a lentilky tak, aby pripomínali kvety.
      10. Je dobré natierať cupcakes krémom jeden po druhom a hneď ich zdobiť.