Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Rozkvitnutý jarný cupcake

Tieto pôvabné cupcakes sú esenciou jari. Upečte si celú rozkvitnutú lúku!
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy1 ure
  • 12 porce
recipe image Rozkvitnutý jarný cupcake

Prísady

Cesto
  • 113 g Hera maslová príchuť
  • 130 g krupicového cukru
  • 3 vajcia
  • 60 ml mlieka
  • 195 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 1,5 lyžičky kypriaceho prášku
  • citrónová kôra z jedného citróna
  • 50 g pražených mandľových lupienkov
  • pol lyžičky mandľového extraktu
Krém
  • 250 g Hera maslová príchuť
  • 190 g práškového cukru
  • 50 ml mlieka
  • pol lyžičky mandľového extraktu
  • 75g bielej čokolády
  • 30 ml smotany na šľahanie 33%
Dekorácie
  • 100 g mandľových lupienkov
  • lentilky

      Príprava

      Cesto
      1. Predhrejeme si rúru na 175 ˚C.
      2. Pripravíme si papierové košíčky, prípadne plech na muffiny, ktorý vyskladáme papierovými košíčkami.
      3. Vždy je lepšie zvoliť kombináciu košíčkov a plechu – poistíme si tým správny tvar cupcakes.
      4. Zmäknutú Heru maslová príchuť vyšľaháme s krupicovým cukrom do hladkého krému.
      5. Pridáme postupne vajcia a mandľový extrakt. Vedľa si preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ.
      6. Do vyšľahanej peny prisypeme polovicu múčnej zmesi a mlieko.
      7. Krátko prešľaháme.
      8. Dosypeme zvyšok sypkých surovín a mandľové lupienky, ktoré sme si dopredu opražili.
      9. Na záver dôkladne prešľaháme.
      10. Košíčky plníme lyžicou do 2/3 ich obsahu.
      11. Pečieme 17-20 minút.
      12. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.
      Krém
      1. Zmäknutú Heru maslová príchuť vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému.
      2. Postupujeme tak, že na dno umiestnime do jednej časti Heru maslová príchuť a do druhej nasypeme práškový cukor, ktorý zalejeme a premiešame s vlažným mliekom.
      3. Potom začneme všetko šľahať do hladkej peny.
      4. Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme v kastróliku, kým nám nevznikne hladká hmota.
      5. Potom necháme vychladnúť. Nakoniec do krému pridáme vychladnutú čokoládu a mandľový extrakt.
      6. Dôkladne všetko premiešame.
      7. Necháme chvíľu vychladnúť v chladničke a môžeme zdobiť.
      8. Môžeme k tomu použiť lyžicu, prípadne cukrársku trubičku.
      9. Krém nám ale nesmie zatuhnúť, pretože doňho vlepíme mandľové lupienky a lentilky tak, aby pripomínali kvety.
      10. Je dobré natierať cupcakes krémom jeden po druhom a hneď ich zdobiť.