Ružová roláda
Táto roláda na stole naozaj zaujme. A vôbec sa nemusíte báť motania. Keď dodržíte postup, určite sa podarí.
- Čas prípravy35 minute
- 12 porce
Prísady
Na cesto:
- - 4 vajcia
- - 150 g kryštálového cukru
- - 20 g rozpustenej Hery maslovej
- - 40 g cmaru (2 lyžice)
- - trochu ružového gélového potravinárskeho farbiva
- - 150 g polohrubej múky
- - 1 lyžička prášku do pečiva
- - štipka soli
Na krém:
- - 250 g tučného tvarohu
- - 150 g smotany na šľahanie
- - 80 g práškového cukru
- - ½ lyžičky mletej vanilky (alebo semiačka z jedného lusku)
- Práškový cukor na dokončenie a posypanie
Príprava
Postup prípravy
- Najprv vyšľahajte vajcia s cukrom do pevnej nadýchanej zmesi. Opatrne primiešajte roztopenú Heru maslovú. V cmare rozmiešajte gélové farbivo, zmes primiešajte tiež do sladkej zmesi. V ďalšej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a štipku soli. Opatrne po častiach vmiešajte do prvej zmesi a dobre premiešajte, aby bolo cesto hladké a rovnomerne zafarbené.
- Pripravte si plech, veľký asi 40 x 25 cm. Vyložte ho papierom na pečenie, ktorý môžete ešte zľahka potrieť Herou maslovou. Cesto naň vylejte, uhlaďte a dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 °C. Pečte cca 10 – 12 minút. Cesto sa nesmie piecť dlho, pretože by išlo zle motať do tvaru rolády.
- Medzitým, čo sa roláda pečie, si pripravte čistú utierku. Tú rovnomerne posypte práškovým cukrom. Upečený plát cesta na utierku vyklopte, odstráňte papier na pečenie a aj s utierkou zaviňte cesto do rolády. Zamotanú roládu nechajte vychladnúť a pripravte si krém.
- Tvaroh, cukor, vanilku a smotanu vyšľahajte. Šľahajte asi tri minúty, dokiaľ krém nezhustne. Krém natrite na vychladnuté cesto, znova zamotajte do rolády a dajte vychladiť do chladničky.