Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ryžový nákyp

Obľúbené jedlo našich detí. Vyskúšajte náš ryžový nákyp prevoňaný korením s chrumkavou vrstvou na povrchu. Hodí sa nie len ako hlavné jedlo, ale vďaka servírovaniu do menších formičiek aj ako vynikajúci dezert.
  • 45 minute
  • Čas prípravy35 minute
  • 4 porce
recipe image Ryžový nákyp

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • - 200 g guľatozrnnej ryže
  • - 50 g Hery maslovej
  • - 500 – 700 ml mlieka (podľa druhu ryže – každá má inú nasiakavosť)
  • - niekoľko toboliek kardamómu či hviezdičiek badiánu, kúsok celej škorice
  • - 80 g hrozienok, najlepšie žltých
  • - 100 g prírodného cukru
  • - Heru maslovú na vymastenie formičiek

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Ryžu prepláchnite – najlepšie v cedidle – nechajte odkvapkať a vysušiť. V hrnci rozohrejte Heru maslovú a ryžu na nej osmažte. Premiešajte, aby sa zrnká obalili roztopenou Herou. Prilejte mlieko s korením a na miernom ohni povarte asi štvrť hodiny. Potom vmiešajte hrozienka a varte ešte tak desať minút (podľa potreby dolejte mlieko)
      2. Zapnite gril v rúre alebo ju predhrejte na najvyšší stupeň. Ryžovú zmes rozdeľte do vymastených zapekacích formičiek alebo dajte do jednej väčšej formy a posypte cukrom. Vložte pod gril a krátko (asi tri minúty) zapečte, aby cukor skaramelizoval.
      TIP: do ryže môžete pridať i ovocie.