use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ryžový nákyp

Obľúbené jedlo našich detí. Vyskúšajte náš ryžový nákyp prevoňaný korením s chrumkavou vrstvou na povrchu. Hodí sa nie len ako hlavné jedlo, ale vďaka servírovaniu do menších formičiek aj ako vynikajúci dezert.
  • 45 minute
  • Čas prípravy35 minute
  • 4 porce
recipe image Ryžový nákyp

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • - 200 g guľatozrnnej ryže
  • - 50 g Hery maslovej
  • - 500 – 700 ml mlieka (podľa druhu ryže – každá má inú nasiakavosť)
  • - niekoľko toboliek kardamómu či hviezdičiek badiánu, kúsok celej škorice
  • - 80 g hrozienok, najlepšie žltých
  • - 100 g prírodného cukru
  • - Heru maslovú na vymastenie formičiek

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Ryžu prepláchnite – najlepšie v cedidle – nechajte odkvapkať a vysušiť. V hrnci rozohrejte Heru maslovú a ryžu na nej osmažte. Premiešajte, aby sa zrnká obalili roztopenou Herou. Prilejte mlieko s korením a na miernom ohni povarte asi štvrť hodiny. Potom vmiešajte hrozienka a varte ešte tak desať minút (podľa potreby dolejte mlieko)
      2. Zapnite gril v rúre alebo ju predhrejte na najvyšší stupeň. Ryžovú zmes rozdeľte do vymastených zapekacích formičiek alebo dajte do jednej väčšej formy a posypte cukrom. Vložte pod gril a krátko (asi tri minúty) zapečte, aby cukor skaramelizoval.
      TIP: do ryže môžete pridať i ovocie.