Slané tyčinky so slaninou
Skvelé pohostenie pre návštevy, ktoré bohužiaľ zmizne skôr, ako zazvoní pri dverách. Slané tyčinky z kysnutého cesta sú jednoducho neodolateľné.
- Čas prípravy40 minute
- 30 porce
Prísady
Na cesto:
- - 500 g hladkej múky
- - 1 vrecko sušeného droždia
- - 2 lyžičky soli
- - 1 vajce
- - 200 ml vody
- - 90 g Hery
Na náplň
- - horčica na potretie
- - 250 g anglickej slaniny
- - hrubozrnná soľ
- - rasca
- - vajce na potretie
Príprava
Postup prípravy
- Hladkú múku, sušené droždie a soľ premiešajte. Postupne pridajte vajce, Heru a vodu. Cesto vypracujte dohladka a dajte odpočívať na teplé miesto, dokiaľ nezdvojnásobí svoj objem.
- Hotové cesto vyvaľkajte a potrite horčicou. Nakrájajte na pásiky a na každý dajte plátok slaniny (tak aby nepresahoval cez okraje). Zamotajte.
- Plech si vyložte papierom na pečenie a rozprestrite naň tyčinky. Na 30 minút ešte prikryte utierkou a nechajte vykysnúť. Pred pečením ešte potrite našľahaným vajcom a posypte hrubozrnnou soľou a rascou podľa chuti.
- Pečte vo vyhriatej rúre na 170 °C, cca 18 minút.