Strakatý koláč
Strakatý kakaový koláč s pudingom a jemnou smotanovou polevou.
- Čas prípravy20 minute
- 16 porce
Prísady
Na cesto:
- 250 g cukru
- 50 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 5 žĺtkov
- 5 bielkov vyšľahaných na tuhý sneh
- 1 vanilkový cukor
- 100 ml mlieka
- 250 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 PL kakaového prášku
Na krém:
- 2 balenia vanilkového pudingu v prášku
- 800 ml mlieka
- 6 PL cukru
Na polevu:
- 500 ml kyslej smotany
- 4 PL cukru
- 1 vanilkový cukor
Príprava
Postup prípravy
- Z prísad na krém uvarte hustý puding a nechajte ho vychladnúť.
- Zmiešajte prísady na cesto (okrem bielkov) a vypracujte tuhšie cesto. Nakoniec do zmesi jemne vmiešajte sneh z bielkov.
- Zmes nalejte na plech. Keď je pudingová zmes vychladená na izbovú teplotu, naaranžujte ju kopček za kopčekom na tmavé cesto pomocou mokrej lyžice. Koláč pečte v rúre predhriatej na 190 °C približne 35 – 40 minút.
- Cukor a vanilkový cukor zamiešajte do kyslej smotany, kým sa úplne nerozpustí. Zmes nalejte na ešte teplé cesto a rozotrite ju rovnomerne na celý povrch.