Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Strakatý koláč

Strakatý kakaový koláč s pudingom a jemnou smotanovou polevou.
  • 1 ure
  • Čas prípravy20 minute
  • 16 porce
recipe image Strakatý koláč

Prísady

Na cesto:
  • 250 g cukru
  • 50 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 5 žĺtkov
  • 5 bielkov vyšľahaných na tuhý sneh
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml mlieka
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 PL kakaového prášku
Na krém:
  • 2 balenia vanilkového pudingu v prášku
  • 800 ml mlieka
  • 6 PL cukru
Na polevu:
  • 500 ml kyslej smotany
  • 4 PL cukru
  • 1 vanilkový cukor

Nutritional facts

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

Postup prípravy
  1. Z prísad na krém uvarte hustý puding a nechajte ho vychladnúť.
  2. Zmiešajte prísady na cesto (okrem bielkov) a vypracujte tuhšie cesto. Nakoniec do zmesi jemne vmiešajte sneh z bielkov.
  3. Zmes nalejte na plech. Keď je pudingová zmes vychladená na izbovú teplotu, naaranžujte ju kopček za kopčekom na tmavé cesto pomocou mokrej lyžice. Koláč pečte v rúre predhriatej na 190 °C približne 35 – 40 minút.
  4. Cukor a vanilkový cukor zamiešajte do kyslej smotany, kým sa úplne nerozpustí. Zmes nalejte na ešte teplé cesto a rozotrite ju rovnomerne na celý povrch.