Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Strakatý koláč
Čas pečenia1 ure 0 minute
1 porce
Prísady
250 g cukru
50 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
5 žĺtkov
5 bielkov vyšľahaných na tuhý sneh
1 vanilkový cukor
100 ml mlieka
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
2 PL kakaového prášku
2 balenia vanilkového pudingu v prášku
800 ml mlieka
6 PL cukru
500 ml kyslej smotany
4 PL cukru
1 vanilkový cukor
Energy (kcal)
0 kcal
Energy (kJ)
0 kJ
Protein (g)
0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)
0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)
0.0 g
Sugar (g)
0.0 g
Fibre (g)
0.0 g
Fat (g)
0.0 g
Saturated fat (g)
0.0 g
Unsaturated fat (g)
0.0 g
Monounsaturated fat (g)
0.0 g
Polyunsaturated fat (g)
0.0 g
Trans fat (g)
0.0 g
Cholesterol (mg)
0 mg
Sodium (mg)
0 mg
Salt (g)
0.00 g
Vitamin A (IU)
0 IU
Vitamin C (mg)
0.0 mg
Calcium (mg)
0 mg
Iron (mg)
0.00 mg
Potassium (mg)
0 mg
Príprava
Z prísad na krém uvarte hustý puding a nechajte ho vychladnúť. Zmiešajte prísady na cesto (okrem bielkov) a vypracujte tuhšie cesto. Nakoniec do zmesi jemne vmiešajte sneh z bielkov.
Zmes nalejte na plech. Keď je pudingová zmes vychladená na izbovú teplotu, naaranžujte ju kopček za kopčekom na tmavé cesto pomocou mokrej lyžice. Koláč pečte v rúre predhriatej na 190 °C približne 35 – 40 minút.
Cukor a vanilkový cukor zamiešajte do kyslej smotany, kým sa úplne nerozpustí. Zmes nalejte na ešte teplé cesto a rozotrite ju rovnomerne na celý povrch.