use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Strakatý koláč

Strakatý kakaový koláč s pudingom a jemnou smotanovou polevou.
  • 1 ure
  • Čas prípravy20 minute
  • 16 porce
recipe image Strakatý koláč

Prísady

Na cesto:
  • 250 g cukru
  • 50 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 5 žĺtkov
  • 5 bielkov vyšľahaných na tuhý sneh
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml mlieka
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 PL kakaového prášku
Na krém:
  • 2 balenia vanilkového pudingu v prášku
  • 800 ml mlieka
  • 6 PL cukru
Na polevu:
  • 500 ml kyslej smotany
  • 4 PL cukru
  • 1 vanilkový cukor

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Z prísad na krém uvarte hustý puding a nechajte ho vychladnúť.
      2. Zmiešajte prísady na cesto (okrem bielkov) a vypracujte tuhšie cesto. Nakoniec do zmesi jemne vmiešajte sneh z bielkov.
      3. Zmes nalejte na plech. Keď je pudingová zmes vychladená na izbovú teplotu, naaranžujte ju kopček za kopčekom na tmavé cesto pomocou mokrej lyžice. Koláč pečte v rúre predhriatej na 190 °C približne 35 – 40 minút.
      4. Cukor a vanilkový cukor zamiešajte do kyslej smotany, kým sa úplne nerozpustí. Zmes nalejte na ešte teplé cesto a rozotrite ju rovnomerne na celý povrch.