Strúhaný tvarohový koláč
Viete, že jedno cesto môže mať dve chute? Medzi liatym a strúhaným je totiž veľký rozdiel. Vyskúšajte!
- Čas prípravy20 minute
- 1 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 250 g Hery
- 400 g hladkej múky
- 4 vajcia
- 2 vanilkové cukry
- 1/2 prášku do pečiva
- 3 PL kakaa
- 400 g práškového cukru
- 3 kocky tvarohu
- 1 ČL škrobu
Príprava
Postup prípravy
- Heru, hladkú múku, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, prášok do pečiva, kakao a 150 g práškového cukru dobre vymiešajte na hladké cesto. Dajte odpočinúť do chladničky. Odpočinuté cesto rozdeľte napoly a jednu polovicu nastrúhajte do dopredu tukom vymazanej a vysypanej formy.
- Na náplň si tvarohy, 250 g práškového cukru, vanilkový cukor a zvyšné žĺtky dobre premiešajte. Z bielkov a škrobu vyšľahajte tuhý sneh a opatrne premiešajte s tvarohovou zmesou. Náplň navrstvite na cesto vo forme a druhú polovicu cesta nastrúhajte navrch.
- Pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 20 – 25 minút.