use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Strúhaný tvarohový koláč

Viete, že jedno cesto môže mať dve chute? Medzi liatym a strúhaným je totiž veľký rozdiel. Vyskúšajte!
  • 1 ure 5 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 1 porce
recipe image Strúhaný tvarohový koláč

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 250 g Hery
  • 400 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 2 vanilkové cukry
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 3 PL kakaa
  • 400 g práškového cukru
  • 3 kocky tvarohu
  • 1 ČL škrobu

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Heru, hladkú múku, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, prášok do pečiva, kakao a 150 g práškového cukru dobre vymiešajte na hladké cesto. Dajte odpočinúť do chladničky. Odpočinuté cesto rozdeľte napoly a jednu polovicu nastrúhajte do dopredu tukom vymazanej a vysypanej formy.
      2. Na náplň si tvarohy, 250 g práškového cukru, vanilkový cukor a zvyšné žĺtky dobre premiešajte. Z bielkov a škrobu vyšľahajte tuhý sneh a opatrne premiešajte s tvarohovou zmesou. Náplň navrstvite na cesto vo forme a druhú polovicu cesta nastrúhajte navrch.
      3. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 20 – 25 minút.