Tekvicová bábovka
Krásne oranžová bábovka z pečenej tekvice je najlepšia s citrónovou polevou. Stavíme sa, že takto ste tekvicu ešte neochutnali.
Čas prípravy20 minute
12 porce

Prísady
Na cesto:
- 500 g tekvice Hokaido
- 2 vajcia
- 130 g Hery maslovej
- 180 g krupicového cukru
- 230 g hladkej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- štipka soli
- štipka mletej škorice
- 2 ks mletého nového korenia
Na polevu:
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžica horúcej vody
- 1 lyžica šťavy z citronu
Príprava
Postup prípravy
- Tekvicu zbavte semienok. Nakrájajte na kocky, zabaľte do alobalu a vložte do rúry. Pri 200 °C ju pečte asi 30 minút. Mäkkú tekvicu nechajte vychladnúť a potom ju rozmixujte. Mäkkú Heru maslovú vymiešajte s cukrom a vajcami do peny. Primiešajte rozmixovanú tekvicu a múku premiešanú s práškom do pečiva, štipkou soli a korením. Zo zmesi vypracujte vláčne cesto.
- Po upečení môžete hotovú bábovku ozdobiť citrónovou polevou, ktorú pripravíte zmiešaním horúcej vody so šťavou z citróna v mise. Do misy postupne zašľahajte preosiaty cukor, až poleva získa hladkú hustejšiu konzistenciu.
- Formu vymastite, vysypte múkou a naplňte cestom. Pečte v predhriatej rúre pri 150 °C asi 40 minút.
