use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tekvicová bábovka

Krásne oranžová bábovka z pečenej tekvice je najlepšia s citrónovou polevou. Stavíme sa, že takto ste tekvicu ešte neochutnali.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Tekvicová bábovka

Prísady

Na cesto:
  • 500 g tekvice Hokaido
  • 2 vajcia
  • 130 g Hery maslovej
  • 180 g krupicového cukru
  • 230 g hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • štipka soli
  • štipka mletej škorice
  • 2 ks mletého nového korenia
Na polevu:
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica horúcej vody
  • 1 lyžica šťavy z citronu

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Tekvicu zbavte semienok. Nakrájajte na kocky, zabaľte do alobalu a vložte do rúry. Pri 200 °C ju pečte asi 30 minút. Mäkkú tekvicu nechajte vychladnúť a potom ju rozmixujte. Mäkkú Heru maslovú vymiešajte s cukrom a vajcami do peny. Primiešajte rozmixovanú tekvicu a múku premiešanú s práškom do pečiva, štipkou soli a korením. Zo zmesi vypracujte vláčne cesto.
      2. Po upečení môžete hotovú bábovku ozdobiť citrónovou polevou, ktorú pripravíte zmiešaním horúcej vody so šťavou z citróna v mise. Do misy postupne zašľahajte preosiaty cukor, až poleva získa hladkú hustejšiu konzistenciu.
      3. Formu vymastite, vysypte múkou a naplňte cestom. Pečte v predhriatej rúre pri 150 °C asi 40 minút.