Tekvicové cupcakes so syrovým krémom
Tekvicová sezóna je skvelá. Viete prečo? Pretože si môžete upiecť tieto korenené tekvicové cupcakes a vychutnať si ich pekne v teple domova.
- Čas prípravy20 minute
- 12 porce
Prísady
Na cesto:
- - 215 g tekvicového pyré
- - 110 g kryštálového cukru
- - 88 g jemného tmavého cukru
- - 150 g hladkej múky
- - 1 a ½ lyžičky prášku do pečiva
- - ¼ lyžičky soli
- - 1/3 menšej lyžičky sódy
- - 1 čajová lyžička škorice
- - ½ lyžičky mletého zázvoru
- - ½ lyžičky muškátového orieška
- - 100 ml roztopenej Hery maslovej
- - 2 veľké alebo 3 menšie vajíčka
Vanilkový krém:
- - 125 g krémového syra
- - 250 g mascarpone
- - práškový cukor podľa chuti
- - 25 g slnečnicových semienok
Príprava
Postup prípravy
- Tekvicu olúpte a nakrájajte na menšie kúsky. V rúre predhriatej na 190 stupňov pečte tak dlho, dokiaľ nie je krásne mäkká. Potom ju rozmixujte na kašu. Zvyšok tekvicového pyré skladujte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke.
- Rúru predhrejte na 170 stupňov. Hnedý cukor prešľahajte v robote, aby ste sa uistili, že v ňom nezostali žiadne hrudky. Potom do rovnakej misy preosejte všetky suché ingrediencie – hladkú múku, kypriaci prášok, sódu, všetko korenie (okrem slnečnicových semienok) a ½ lyžičky soli.
- Všetky mokré ingrediencie zmiešajte v ďalšej miske – tekvicové pyré, Heru maslovú a vajíčka. Potom už len mokré ingrediencie vmiešajte do suchých. Šľahajte dokiaľ nie je cesto krásne lesklé a hladké a všetky ingrediencie nie sú spojené.
- Košíčky plňte do ¾ ich výšky. Pečte cca 20 minút, alebo dokiaľ špajľa z cesta nevyjde suchá. Po upečení preložte košíčky na chladiacu mriežku, kde ich nechajte úplne vychladnúť.
- Krémový syr a mascarpone (v izbovej teplote) premiešajte s cukrom. Nešľahajte mixérom, inak krém zredne. Krémom zdobte až úplne vychladnuté cupcakes, posypte mierne škoricou, práškovým cukrom a ozdobte slnečnicovými semienkami. Môžete doplniť aj sušenými jablkami.