use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tekvicové cupcakes so syrovým krémom

Tekvicová sezóna je skvelá. Viete prečo? Pretože si môžete upiecť tieto korenené tekvicové cupcakes a vychutnať si ich pekne v teple domova.
  • 1 ure 20 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Tekvicové cupcakes so syrovým krémom

Prísady

Na cesto:
  • -    215 g tekvicového pyré
  • -    110 g kryštálového cukru
  • -    88 g jemného tmavého cukru
  • -    150 g hladkej múky
  • -    1 a ½ lyžičky prášku do pečiva
  • -    ¼ lyžičky soli
  • -    1/3 menšej lyžičky sódy
  • -    1 čajová lyžička škorice
  • -    ½ lyžičky mletého zázvoru
  • -    ½ lyžičky muškátového orieška
  • -    100 ml roztopenej Hery maslovej
  • -    2 veľké alebo 3 menšie vajíčka
Vanilkový krém:
  • -    125 g krémového syra
  • -    250 g mascarpone
  • -    práškový cukor podľa chuti
  • -    25 g slnečnicových semienok

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Tekvicu olúpte a nakrájajte na menšie kúsky. V rúre predhriatej na 190 stupňov pečte tak dlho, dokiaľ nie je krásne mäkká.  Potom ju rozmixujte na kašu.  Zvyšok tekvicového pyré skladujte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke.
      2. Rúru predhrejte na 170 stupňov. Hnedý cukor prešľahajte v robote, aby ste sa uistili, že v ňom nezostali žiadne hrudky. Potom do rovnakej misy preosejte všetky suché ingrediencie – hladkú múku, kypriaci prášok, sódu, všetko korenie (okrem slnečnicových semienok) a ½ lyžičky soli.
      3. Všetky mokré ingrediencie zmiešajte v ďalšej miske – tekvicové pyré, Heru maslovú a vajíčka. Potom už len mokré ingrediencie vmiešajte do suchých. Šľahajte dokiaľ nie je cesto krásne lesklé a hladké a všetky ingrediencie nie sú spojené.
      4. Košíčky plňte do ¾ ich výšky.  Pečte cca 20 minút, alebo dokiaľ špajľa z cesta nevyjde suchá. Po upečení preložte košíčky na chladiacu mriežku, kde ich nechajte úplne vychladnúť.
      5. Krémový syr a mascarpone (v izbovej teplote) premiešajte s cukrom. Nešľahajte mixérom, inak krém zredne. Krémom zdobte až úplne vychladnuté cupcakes, posypte mierne škoricou, práškovým cukrom a ozdobte slnečnicovými semienkami. Môžete doplniť aj sušenými jablkami.