use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zapečené hrušky s Gorgonzolou

Syr a ovocie patria k sebe. Aj keď v koláči je táto kombinácia možno trochu nevšedná. Vyskúšajte tento recept na hrušky s gorgonzolou a goudou a uvidíte, čo na to vaše chuťové poháriky.
  • 1 ure
  • Čas prípravy20 minute
  • 8 porce
recipe image Zapečené hrušky s Gorgonzolou

Prísady

Na cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 125 g Hery maslovej
  • 1 žĺtok
  • cca 25 – 50 ml studenej vody
  • 1 lyžičky soli
Na náplň:
  • 3 vajcia
  • 200 g smotany na varenie
  • 150 g Gouda
  • 4 menšie hrušky
  • 250 g gorgonzola
  • jeden strúčik cesnaku
  • hrsť vlašských orechov
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Cesto si pripravte pár hodín vopred a nechajte odpočívať v chladničke.
      2. Všetky suroviny na cesto, okrem vody, vypracovávajte rukou na pracovnej doske. Pridajte tretinu vody a vyskúšajte, či bude množstvo stačiť. Ak nie, pridajte viac vody. Cesto musí byť nelepivé, vláčne a mäkké.
      3. Hrušky pozdĺžne rozkrojte a odstráňte jadrovník.
      4. Cesto rozvaľkajte a dajte do zapekacej formy s vyšším okrajom. Rozmiešajte vajcia, smotanu s nastrúhanou goudou. Potom pridajte nastrúhanú gorgonzolu, vlašské orechy, prelisovaný cesnak, soľ a čierne korenie. Do formy rozmiestnite hrušky a zalejte zmesou.
      5. Pečte v predhriatej rúre na 200 °C cca 40 minút.