Tvarohová bábovka s citrónom
Klasika českých domácností s tvarohom a vôňou citrónu. Vyskúšajte bábovku podľa nás, ručíme, že sa stratí skôr, ako návšteva zaklope na dvere.
- Čas prípravy20 minute
- 12 porce
Prísady
Na cesto:
- - 160 g Hery maslovej
- - 250 g cukru
- - 3 – 4 vajcia
- - 500 g tvarohu
- - štipku soli
- - 200 g detskej krupičky
- - prášok do pečiva
- - kôru a šťavu z polovice citróna (nie je nutné)
- - Heru maslovú a hrubú múku na vymastenie formy
Na polevu:
- - 225 g práškového cukru
- - 4 polievkové lyžice mlieka
- - kôra z ½ citróna
Príprava
Postup prípravy
- Predhrejte rúru na 170 °C.
- Do misy dajte Heru maslovú, cukor, žĺtky, citrónovú kôru i šťavu a všetko vyšľahajte do svetlej peny. V druhej miske jemne vymiešajte tvaroh a štipku soli. Pridajte k žĺtkovej pene.
- Do krupičky nasypte necelé vrecko prášku do pečiva, premiešajte ich spolu a potom spojte s tvarohovou hmotou. Na záver veľmi zľahka primiešajte ušľahané bielky.
- Formu na bábovku vymastite Herou maslovou, vysypte hrubou múkou alebo krupičkou a opatrne vlejte cesto. Pečte necelú hodinu.
- Pripravte si polevu. Práškový cukor s mliekom vymiešajte do polevy. Tou potrite vychladnutú bábovku, posypte nastrúhanou kôrou z citróna a dajte chladiť do chladničky