Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tvarohový mazanec

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Tvarohový mazanec

Prísady

  • 150 g rastlinného tuku Hera
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • štipka strúhanej citrónovej kôry
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 500 g hladkej múky
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku
  • 1 vajce na potretie
  • 100 g blanšírovaných mandlí
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Heru nakrájame na menšie kúsky a pri izbovej teplote necháme zmäknúť. Potom ju s cukrom rozotrieme do peny. Zašľaháme do nej vajcia, pridáme citrónovú kôru i šťavu, vanilkový cukor a tvaroh. Nakoniec prisypeme múku preosiatu s kypriacim práškom a vypracujeme hladké nelepivé cesto.
  2. Z cesta vytvoríme bochník a prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie. Navrchu ho nožnicami nastrihneme do kríža. Mazanec po celom povrchu potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme celými mandľami.
  3. Vložíme ho do rúry vyhriatej na 160 °C a necháme piecť. Asi po 20 minútach teplotu zvýšime na 180 °C a mazanec dopekáme asi 30 minút dozlatista.