use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tvarohový mazanec

Skvelý tvarohový mazanec. Stačí len zmiešať ingrediencie a šupnúť do rúry. Len si strážte teplotu.
  • 1 ure 5 minute
  • Čas prípravy15 minute
  • 6 porce
recipe image Tvarohový mazanec

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 150 g rastlinného tuku Hera
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • štipka strúhanej citrónovej kôry
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 500 g hladkej múky
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku
  • 1 vajce na potretie
  • 100 g blanšírovaných mandlí

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Heru nakrájame na menšie kúsky a pri izbovej teplote necháme zmäknúť. Potom ju s cukrom rozotrieme do peny. Zašľaháme do nej vajcia, pridáme citrónovú kôru i šťavu, vanilkový cukor a tvaroh. Nakoniec prisypeme múku preosiatu s kypriacim práškom a vypracujeme hladké nelepivé cesto.
      2. Z cesta vytvoríme bochník a prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie. Navrchu ho nožnicami nastrihneme do kríža. Mazanec po celom povrchu potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme celými mandľami.
      3. Vložíme ho do rúry vyhriatej na 160 °C a necháme piecť. Asi po 20 minútach teplotu zvýšime na 180 °C a mazanec dopekáme asi 30 minút dozlatista.