Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Vinšovníky
Čas pečenia1 ure
1 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
500 g polohrubej múky
štipka soli
1 vrecúško sušeného droždia (7 g)
2 žĺtky
100 g rozpusteného rastlinného tuku Hera
250 ml mlieka
hladká múka na dosku
Hera na vymastenie pekáča
150 ml mlieka
100 g krupicového cukru
na špičku noža drveného badiánu
200 g mletého maku
120 g hrozienok naložených v rume
perník na zahustenie podľa potreby
200 ml javorového sirupu
2 lyžice rumu
100 g perníka na strúhanie
Príprava
Postup prípravy
Múku preosejeme do misy na vymiešanie cesta a premiešame s cukrom, štipkou soli a sušeným droždím.
Pridáme žĺtky, olej a vlažné mlieko.
Vypracujeme hladké cesto a v teple ho necháme vykysnúť.
Mlieko prevaríme s cukrom a badiánom.
Vmiešame mletý mak a hrozienka.
Plnku krátko povaríme, zahustíme strúhaným perníkom a odstavíme.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát a rozdelíme na štvorčeky s veľkosťou asi 5 × 5 cm.
Na každý kúsok nanesieme trochu náplne a zabalíme ho do buchtičky.
Buchtičky rozložíme do vymasteného pekáča a v rúre pri 180 °C pečieme asi 30 minút.
Medzitým rozriedime javorový sirup rumom a nastrúhame perník.
Ešte teplé buchtičky namočíme do sirupu a obalíme ich v perníku.
Na kovovej mriežke ich necháme vychladnúť.