Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Závin so špenátom

  • Čas pečenia45 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Závin so špenátom

Prísady

  • 400 g hladkej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 100 ml vlažnej vody
  • 100 ml vlažného mlieka
  • 3 lyžice Hery maslovej
  • 1 lyžička soli
  • 350 g čerstvého špenátu
  • 300 g ricotty
  • 100 g parmezánu
  • 2 vajcia
  • štipka muškátového orieška
  • soľ + čierne korenie
  • 1 vajce
  • sezam
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Sypké suroviny na cesto – droždie, soľ a múku zmiešajte dohromady. Pridajte vlažnú vodu, mlieko a Heru maslovú. Vypracujte nelepivé cesto, ktoré nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste.
  2. Pripravte si náplň, tá musí pred pečením vychladnúť. V osolenej vode nechajte spariť čerstvý špenát. Keď sa vám sparí, sceďte ho a vytlačte prebytočnú vodu. Špenát nakrájajte na menšie kúsky.
  3. V mise zmiešajte ricottu, parmezán, vajcia, muškátový oriešok a podľa chuti soľ a čierne korenie. Keď máte zmes hotovú pridajte pokrájaný špenát a znova premiešajte.
  4. Cesto si rozvaľkajte do obdĺžnikového tvaru, na spodnú časť cesta rozprestrite zmes. Zatočte do závinu, potrite rozšľahaným vajcom a posypte na povrchu sezamom.
  5. Závin pečte 35 minút na 180 °C dokiaľ nebude závin zlatý.