use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Postup prípravy

Recept

  • 140 g vlažného mlieka
  • 1/2 lyžičky kryštálového cukru
  • 20 g droždia
  • 50 g hladkej múky

Všetky suroviny spojte a nechajte aspoň 10 minút vykysnúť. Medzitým si vo vedľajšej mise premiešajte:

  • 70 g Hery maslovej (zmäknutej)
  • 70 g kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 2 žĺtky

Spojte obe časti dohromady.

  • Pridajte 30 g lieskovcovej múky. Ak túto múku nemáte, môžete pridať 15 g mletých lieskových orieškov.
  • Nakoniec primiešajte 190 g hladkej múky
  • Hrsť brusníc

Nechajte 1/2 hodinky kysnúť

  • Medzitým si na plech pripravte papier na pečenie, ďalej rozšľahané vajíčko, posýpku (1/2 lyžice masti + 1 lyžica polohrubej múky + 1,5 lyžice cukru).

Cesto spracujte a rozdeľte na 12 rovnakých dielikov (47 g).  Každý diel rozvaľkajte na 20 cm dlhý pruh. Konce spojte a pruh zapleťte do venčeka. Jeden vedľa druhého poukladajte na papier na pečenie do tvaru venca. Ten potrite rozšľahaným vajcom, posypte posýpkou. Pečte pri teplote 170 °C do zhnednutia.

Po vychladnutí ozdobte každý malý venček machovkou a doplňte mašľou

Danu z blogu Marzicake navštívte tu.