Postup prípravy
Recept
- 140 g vlažného mlieka
- 1/2 lyžičky kryštálového cukru
- 20 g droždia
- 50 g hladkej múky
Všetky suroviny spojte a nechajte aspoň 10 minút vykysnúť. Medzitým si vo vedľajšej mise premiešajte:
- 70 g Hery maslovej (zmäknutej)
- 70 g kryštálového cukru
- štipka soli
- 2 žĺtky
Spojte obe časti dohromady.
- Pridajte 30 g lieskovcovej múky. Ak túto múku nemáte, môžete pridať 15 g mletých lieskových orieškov.
- Nakoniec primiešajte 190 g hladkej múky
- Hrsť brusníc
Nechajte 1/2 hodinky kysnúť
- Medzitým si na plech pripravte papier na pečenie, ďalej rozšľahané vajíčko, posýpku (1/2 lyžice masti + 1 lyžica polohrubej múky + 1,5 lyžice cukru).
Cesto spracujte a rozdeľte na 12 rovnakých dielikov (47 g). Každý diel rozvaľkajte na 20 cm dlhý pruh. Konce spojte a pruh zapleťte do venčeka. Jeden vedľa druhého poukladajte na papier na pečenie do tvaru venca. Ten potrite rozšľahaným vajcom, posypte posýpkou. Pečte pri teplote 170 °C do zhnednutia.
Po vychladnutí ozdobte každý malý venček machovkou a doplňte mašľou
Danu z blogu Marzicake navštívte tu.