use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Patríte aj vy k ľuďom, ktorí si myslia, že každý ozdobený mafin musí byť zákonite cupcake? Tak to je najvyšší čas vás vyviesť z omylu! Hera vám prináša niekoľko jednoduchých poznávacích znakov, vďaka ktorým si ich oddnes už nikdy nepomýlite!

Muffin:

  1. Recept na mafiny je podľa názoru väčšiny odborníkov jednoduchší, najviac používaný je ten hrnčekový.
  2. Na rozdiel od cupcakes sa mafiny nezdobia ani krémom, ani poťahovacou hmotou. Ak si chcete mafin predsa len trochu skrášliť, môžete si pomôcť malými kúskami čokolády.
  3. Cesto na mafiny je zo svojej podstaty o niečo vláčnejšie, preto nie je potrebné ho kombinovať s krémom.
  4. Vrchná časť mafinov po upečení výrazne nakysne a môže popraskať. Nenechajte sa tým znepokojiť, je to normálne.

Cupcake:

  1. Recept je o trochu „zložitejší“, ale ten výsledok stojí za to!
  2. Cupcakes sa bohato zdobia krémom, kreatívne poťahujú a inak „vyšperkovávajú“. Sú to totiž často také malé umelecké diela.
  3. Cupcakes sú málinko suchšie než mafiny, preto sú ideálne v kombinácii s krémom.
  4. Cupcakes by nemali pečením veľmi narásť a rozhodne by nemali byť popraskané.