use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Všetci milovníci sladkostí veľmi dobre vedia - nie je lepší spôsob ako ukončiť jedlo ako sladkým dezertom, ktorý sa rozplýva na jazyku.

Všetci milovníci sladkostí veľmi dobre vedia - nie je lepší spôsob ako   ukončiť jedlo ako sladkým dezertom, ktorý sa rozplýva na jazyku. Aby sme sa príliš nestresovali počtom skonzumovaných kalórií a zbavili sa zlého svedomia, je dobré vedieť pár trikov, ktoré vám pomôžu vytvoriť sladkosti, ktoré nielen uspokoja chuťové poháriky každého labužníka, ale aj ohromia neveriacich, ktorí sledujú svoju líniu.

Pozor! Sezóna je tu!

Čerstvé ovocie bude naším spojencom v kuchyni (sezónne je najlepšie!), lebo je to vynikajúca prísada do zdravého dezert.

Pravé pochúťky sa najjednoduchšie nájdu v neskorej jari, v lete a na jeseň - v tej dobe ovocie je nielen najlacnejšie, ale aj najchutnejšie a najčerstvejšie.

Môžete vyraziť na lov v máji - stánky na trhu sa začnú červenať prvými jahodami. Sezónu môžete začať s ľahkou jahodovou šľahačkou alebo jogurtovou tortou. V júni nepremeškajte prvé čerešne a nenechajte si ujsť príležitosť si vychutnať mandľový a egrešový koláč. Uprostred leta je najlepší okamih pre ľahké nákypy. Na pultoch sú maliny, čučoriedky, čerešne, broskyne, nektárinky a ríbezle. Na jeseň príde čas zrelých jabĺk, sliviek a hrušiek. Na čo máte chuť vy?

Výživné dobroty

Sušienky sú oveľa jednoduchšie na prípravu ako koláče a torty. Ich nespornou výhodou je, že ich milujú deti aj dospelí. Budú tiež skvelá náhrada namiesto čokoládových tyčiniek, sladkostí či iného občerstvenia . Ak chcete vytvoriť naozaj výživné dezerty, zabudnite na pšeničnú múku! Použite ovsené otruby (môže byť aj pšenica, raž, jačmeň, alebo ich zmes) alebo müsli ako základ pre vaše pečenie. Pridať sušené ovocie, orechy a aromatické korenie - uvidíte, že všetky druhy sušienok, pripravené týmto spôsobom uspokoja chuťové bunky aj najväčších labužníkov.

Orechy obsahujú veľa cenných vitamínov a minerálov, rovnako ako "dobré" tuky. Podľa vedcov pravidelná konzumácia orechov môže mať priaznivý vplyv na hladinu cholesterolu.

Pokúste sa znížiť množstvo cukru! Sušené ovocie a ďalšie prísady dodajú vášmu pečeniu sladkú chuť. Ak sa nemôžete vyhnúť sa pridaním nejakého cukru, robte to s rozumom! Nahraďte cukor malou lyžičkou medu alebo javorového sirupu. Voňavé, ešte teplé sušienky podávajte s čajom alebo pohárom teplého mlieka. Už sa vám vrátili spomienky?